Search by category:
Egyéb kategória

Újabb, földbe süllyesztett szemetes konténereket helyeznek ki Vágsellyén

Vágsellye |

Három újabb, földbe süllyesztett szemetes konténert helyeznek ki Vágsellyén ezen a nyáron a Kukučín utcában.

Az egyiket a művészeti alapiskola épülete, a másikat a lakótömb, a harmadik pedig a kazánház közelében helyezik ki. Térfigyelő kamerarendszert is felszerelnek. Erika Kollerová, a város szóvivőjének tájékoztatása szerint a városi hivatal azt tervezi, hogy az egész városban fokozatosan áttérnek erre a módszerre.

Vágvecse (Veča) városrészben még 2018-ban kihelyeztek 17 félig földbe süllyesztett szemetes konténert, tavaly pedig további hármat a Šafárik és az Alsó (Dolná) utcában, a közeljövőben pedig a Kukučín utcában kezdődik el a munka. Mivel ezeknek a konténereknek a kapacitása több mint ötszöröse a klasszikus, 1100 literesekének, csökken a szemétgyűjtő helyek száma is. Hat helyett három helyen lesznek konténerek. „A földbe süllyesztett konténerek további nagy előnye, hogy a hulladék a föld alatt gyűlik, ahol sokkal alacsonyabb a hőmérséklet, ami megakadályozza a tipikus kukaszag terjengését” – mondta Kollerová.

A kamerákat már felszerelték a standokhoz, a felvételeket a városi rendőrség ellenőrzi. Kollerová tájékoztatása szerint, a térfigyelő kamerák felvételeinek köszönhetően számos, a hulladékgazdálkodással kapcsolatos kihágást sikerült már felderíteni.

Read More

Post Comment