Search by category:
Egyéb kategória

Krajniak a Volvóhoz hasonló sikersztorikban látja az ország gazdaságának jövőjét

Gombaszög |

A Gombaszögi Nyári Táborban beszélt Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter a szlovákiai családok jövőjéről.

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter a Tóth Károly sátorban, a körkép.sk szervezésében beszélt a kormány családokat támogató intézkedéseiről. Elmondása szerint rendkívül hálás a miniszteri pozícióért – leginkább azért, mert minden intézkedésük kézzel fogható és látható is. Krajniak egyik legnagyobb sikernek a covid idejében hozott intézkedéseket tartja számon, büszkeséggel tölti el, hogy a halálozási arány az egyik legalacsonyabb volt az országban.

A koronavírus, az infláció és a háború kitörése mellett szerinte három módon tudják továbbra is segíteni a családokat: az infláció által hozott nehézségek csökkentésével, anyagi segítségnyújtás formájában, a gyerekekért járó juttatások emelésével, illetve a háztartások kiadásainak csökkentésével. Kitért a minimálbér növelésére, illetve az állami lakások projektjére is; szerinte, ha mindent elérnek, amit terveztek, a következő választásig nem lesz egy tüntetés sem Szlovákiában.

Óriási előrelépésnek tartja a Volvo autógyár érkezését is, hasonló projektekben látja az ország jövőjét.

A keleten élő, Pozsonyban dolgozó lakosok új motivációt kapnak, hogy ne hagyják el otthonukat a jobb fizetés érdekében

– mondta a miniszter.

Krajniakot a kormány belső konfliktusairól is kérdezték, amelyek szerinte kizárólag Matovič és Sulík rossz kapcsolatából erednek. Úgy gondolja, hogy nem a Sme rodina feladata kibékíteni a két minisztert; a politikában a személyes konfliktusokat inkább háttérbe kéne helyezni az ország érdekében.

A miniszter kitért Magyarország politikájára is – elmondta, hogy tiszteli Magyarországot, Novák Katalint és Orbán Viktort is.

(mm)

Read More

Post Comment