Search by category:
Egyéb kategória

Két góllal győzött a DAC a feröeri vikingek otthonában

Krstovic és Ciganiks góljával 2:0-ra győzött a DAC a Víkingur Göta otthonában a labdarúgó Európa-konferencialiga-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén.

 

A 8. percben pazar góllal került előnybe a DAC, Blackman pontos beívelését Krstovic parádés mozdulattal, ollózva lőtte a hálóba – 0:1. A gól után jó húsz percre totális unalomba fulladt a mérkőzés, helyzetet egyik fél sem tudott kialakítani. A 31. percben váratlanul ziccerbe kerültek a hazaiak: Kružliaknak kulcsfontosságú pillanatban kellett becsúszva tisztáznia, hét perccel később pedig Vatnhamar fejesét kellett bravúrral védenie Veszelinovnak. A DAC ahelyett, hogy okosan eldugta volna a labdát, több alkalommal is felesleges rizikót vállalt, így az egyébként nagyon szerény képességű hazaik párszor meg tudtak lódulni előre.

A második félidőben katasztrofális első negyedórát produkált a DAC, a játékosok egyik labdát szórták el a másik után, pedig még azt sem lehet mondani, hogy a hazaiak nyomás alá helyezték volna őket. Guľa egy óra elteltével elégelte meg a játék képét, Szánthó és Moumou helyett Nicolaescu és Andzouana érkezett a pályára.

A 70. perc környékén azonban még aktívabbá vált a Víkingur, aminek az lett az ára, hogy pár perccel később már érezhetően fáradni kezdtek a hazai játékosok, és a DAC egy aktívabb fázis végén növelni tudta előnyét – egy beadást két feröeri védő is elluftolt, Ciganiks pedig kilőtte a felső sarkot – 0:2.

A sárga-kékek 2:0-nál nyeregben maradtak, tovább veszélyeztettek, de a hazaiaknak is volt egy remek lehetősége a szépítésre Andzouana eladott labdája után.

A kétgólos előnnyel kellemes helyzetből várhatja a jövő heti visszavágót a dunaszerdahelyi csapat.

Read More

Post Comment