Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: A kormányválság nem a véletlen műve

A kormányválság nem a véletlen műve, hanem a konkrét intézkedések és nyilatkozatok eredménye – jelentette ki az államfő Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után.

Zuzana Čaputová teljes mértékben a kormányt tartja felelősnek a válság kialakulásáért, ezért elvárja, hogy minél hamarabb rendezzék soraikat az érintett pártok.

Az államfő közölte, a szituáció nem egyik napról a másikra eszkalálódott, egyúttal aláhúzta, a nézeteltérések és viták okait már azonosították.

Nem egy vírusról van szó, hanem konkrét események, cselekedetek és nyilatkozatok eredményéről, amelyek alábecsülése vezetett ahhoz a helyzethez, amelyben most vagyunk, amikor is országunknak komoly külső problémákkal kell szembenéznie, miközben belső instabilitási gondok mutatkoznak, tisztázatlan végkifejlettel

– mondta Čaputová.

A köztársasági elnök hozzátette, az SaS vezetőjével, Richard Sulíkkal is tárgyalt a krízisről, és megkérdezte a kormányfőt, milyen lépéseket tervez végrehajtani a helyzet megoldásának előremozdítása kapcsán.

Čaputová lehetséges alternatívaként hozta fel az SaS minisztereinek cseréjét, ám kérdéses, hogy ebbe a liberálisok belemennének-e.

(Denník N, ta3, tasr)

Read More

Post Comment