Search by category:
Egyéb kategória

Megkérdeztük a VASÁRNAPBAN: Angelika Sbouli cseh színésznő a Benőke és Hangáról

A Benőke és Hanga, a kétnyelvű testvérek című kétnyelvű könyv bemutatóján a budapesti Szlovák Intézetben arról is szó esett, hogy bár a kötet két nyelven jelent meg, a szlovák olvasók még nem igazán fedezték fel.

A közönség soraiból jött az ötlet, hogy talán egy ismert személyiség ajánlhatná pár sorban, ami a borítóra tett szalagon is elfér, hogy felkeltse a vásárlók figyelmét. Az ötlet mára megvalósult, Marosz Diána és Lucia Molnár Satinská könyvét jó szívvel, okos gondolatokkal ajánlja az olvasóknak Angelika Sbouli cseh színésznő, pszichológus.

Hogyan fogadta, amikor kiadónk felkérte, hogy írjon ajánlást a könyvhöz? Hogy látta az anya szinte emberfeletti küzdelmét, hogy a gyerekei ne csak konyhanyelven beszéljenek magyarul, de ismerjék az irodalmat, történelmet, kultúrát is? Marokkói származású édesapjától örökölte a kreol bőrét, találkozott emiatt megjegyzésekkel? A gyerekeknél is erősödik az a tendencia, hogy kiközösítsék, bántalmazzák azokat a társaikat, akik mások, gyengébbek, szegényebbek? Mi az, amiért leginkább ajánlaná az olvasóknak ezt a könyvet?

Vrabec Mária interjúja a már kapható Vasárnapban!

Read More

Post Comment