Search by category:
Egyéb kategória

Hatásos módszer a gerincpanaszokra

Komárom |

Új, biztonságos és hatásos módszer neve: periradikuláris terápia (PRT). Ennek segítségével kezelik a gerinc krónikus, főleg az ágyéki tájékon fellépő fájdalmait a komáromi kórházban.

„Minimálisan invazív eljárásról van szó, amely a gyökérszindrómák gyógyítására szolgál” – mondta Eva Hanáčková, a neurológiai osztály főorvosa. Kifejtette, a gerincvelői ideggyökerek irritációja által okozott fájdalmat leggyakrabban a gerinccsatornában lévő gyökerek összenyomódása váltja ki, amely mögött számos ok állhat. A PRT-s eljárás során az ideggyökér közelében gyulladáscsökkentő gyógyszert, valamint helyi érzéstelenítést adnak be. A tű irányításához számítógépes tomográfiát (CT) használnak. Ezt követően gyógyászati keveréket alkalmaznak. A beavatkozás – amennyiben problémamentes – fél óráig tart.

Tomáš Takáč, a neurológiai osztály helyettes vezetője elmondta, azért döntöttek az új és hatásos kezelési módszer mellett, mert gerincfájdalmakra panaszkodó páciensekkel találkoznak a leggyakrabban. A beavatkozás alternatívát jelent azon betegek számára is, akik elutasítják az idegsebészeti kezelést. A kórház munkatársai Nagyszombaton kapták meg a szükséges képzést a berendezés kezeléséhez. Az első pácienseket júniusban gyógyították ezzel a módszerrel, akik a visszajelzések alapján nagyon elégedettek az eljárással. A kórházban konzultációs órákat jelöltek ki a páciensek számára a PRT-s eljárással kapcsolatban. A kivizsgálás után az orvos dönt arról, hogy az adott beteg készen áll-e az eljárás lefolytatására.

Read More

Post Comment