Search by category:
Egyéb kategória

VIDEÓ: Brutális erdőtűz tombol Csehországban, szlovák tűzoltók segítségét kérik

A tűzoltóság jelentése szerint mintegy 30-35 hektáron ég már az erdő, és félő, hogy a tűz tovább terjedhet. Jelenleg több mint négyszáz tűzoltó próbálja megfékezni a lángokat.

Vít Rakušan belügyminiszter a közszolgálati televízióban elmondta: Csehország Szlovákiától és Németországtól kért tűzoltásra alkalmas helikoptereket, mert a sziklás-erdős vidéken a klasszikus tűzoltó technika csak korlátozott mértékben vethető be.

Az erdőtűz az éjjeli órákban átterjedt Németország területére is. „Az országhatárokat nem ismerő erdőtűz azt jelzi, hogy szükség lenne létrehozni egy oltásra alkalmas nemzetközi helikopter- és repülőgép-hálózatot Közép-Európában” – mondta újságíróknak a Prágában tárgyaló Annalena Baerbock német külügyminiszter.

Ty požáry v Českém Švýcarsku vypadají hodně velký. Před několika hodinami publikované video SDH Rumburk… #viafb https://t.co/4Bme0KkQOQ pic.twitter.com/ZfrY3jaBbt— Karel Peka (@karelpeka) July 25, 2022

Csehország mindeközben Szlovákiához fordult azzal a kéréssel, hogy biztosítson tűzoltó helikoptereket a munkálatokra.

Rakušan szerint először karbantartáson kell majd átesniük a légi járműveknek, mielőtt újra bevetik őket, hiszen nemrég tértek vissza a szlovéniai bevetésről.

(mti, tasr)

Read More

Post Comment