Search by category:
Egyéb kategória

KETTEN, apa és lánya énekelnek, zenélnek a közönségnek

Léva/Kürt |

Kereken két évvel ezelőtt beszélgettünk a KETTEN együttes tagjaival, a lévai Göbő Sándorral és lányával Göbő Annával, amikor az érsekújvári kreatív park rendezvényen, a csillagászati kabinet színpadán adtak koncertet. Ezúttal az érsekújvári járásbeli Kürtön, a Nyitott Pincék Napján, a szőlőfürtök között álló Rizling Pódium színpadán énekeltek, muzsikáltak.

Akkori fellépésükkor elmondták, több tervezett előadásuk maradt el a koronavírus-helyzettel kapcsolatos megszorító intézkedések miatt. Szerencsére még abban az évben a 8. Lehár Nyár vendégei lehettek Komáromban, és tavaly emlékezetes fellépésük volt a budapesti Petőfi-hídnál lévő Deck A38 Hajón, ahol Ilyés Krisztinka és Kovács Újszászy Péter költők jelenlétében adták elő megzenésített verseiket. Göbő Sándor elmondta, az idei év jóval biztatóbban alakult számukra, egyre több lehetőségük nyílt találkozni a közönséggel. Érsekújvárban két alkalommal léptek fel, először a Petőfi-Tompa Országos Seregszemlén, majd a Fogd-bástyánál rendezett Castrum Revue zenei programsorozat keretében. Nyitrán, a magyar keresztény családok nagy találkozóján is megajándékozták dalaikkal a közönséget, foglalták össze a teljesség igénye nélkül a 2022-es tavaszi és nyári fellépések állomásait.

„Most nem nagyon vállalhatunk több fellépést, mert nem vagyok itthon. A Rákóczi Szövetség táborainak szervezői csapatában dolgozom, és nagyon szeretem ezt a munkát. Ősztől folytatom tanulmányaimat a budapesti ELTE Tanító- és Óvóképző Karán” – mondta Göbő Anna. Édesapja, aki zongora- és gitárjátékával teszi teljessé Anna előadását azt is hozzátette, várhatóan lesz még fellépésük később Székesfehérváron, a Kárpát-medencei Színjátszó Táborban, és szeptember derekán Lendvára készülnek, ahol ismét találkoznak a Last blues band zenekarral. „Van egy ilyen próbálkozásunk, négy-öt alkalommal egész estét betöltő műsort adtunk közösen, így nagy öröm az újabb közös fellépés. Ha minden jól alakul, októberben talán a Szenczi Molnár Albert Napokon is felléphetünk” – nyugtázta Göbő Sándor. Az édesapa nem egy alkalommal mesélte a család zenei múltja iránt érdeklődőknek, hogy édesanyja óvónőként adagolta a zenét a szeretetével együtt. Sándor kisiskolás korában gitárt kért ajándékba, és tejesen elvarázsolta őt a hangszer. Anna már beleszületett a muzsikába, a mai napig úgy érzi, mindig is megnyugtatta, oltalmat adott neki a zene. Göbő Judit, az édesanya jócskán kiveszi részét a KETTEN együttes programjából, rendre elkíséri őket a fellépésekre és felvételeket is készít a műsorokról.

Évről évre bővül, gyarapodik a KETTEN zenei repertoárja, és a közönség nagy érdeklődéssel fogadja műsorukat, a kürti előadás minden generációt megszólított.

Read More

Post Comment