Search by category:
Egyéb kategória

Pozsonyban győzte le a Ferencváros a Slovant (+KÉPEK!)

Pozsony |

A Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában a Ferencváros a hazai 2:1-es vereség után 1:4-re győzött a Slovan otthonában, és továbbjutott a következő fordulóba.

Miután a vendég szurkolók bejutottak a stadionba, azonnal rákezdtek a szurkolásra. Mikor a ferencvárosi játékosok megérkeztek a pályára, azonnal üdvözölték kedvenceiket, amire a hazaiak felhangosították a zenét a stadionban. A Slovan játékosai nem sokkal később jöttek ki a gyepre, ekkor a hazai kemény mag is rákezdett a szurkolásra.

A meccs előtt a hazai műsorközlő ismét megkérte a szurkolókat, hogy tartózkodjanak a kirekesztő rigmusok skandálásától. Ez után külön köszöntötték azt a szurkolót, aki 1992-ben egyedüliként utazott el a legendás, botrányos Slovan–Ferencváros visszavágójára Budapestre. A hazai drukkerek füttyszóval fogadták az FTC kezdőjének ismertetését már szlovák nyelven is, a magyar felolvasásánál pedig még hangosabban indult a füttyszó, majd, mikor már a hazaiak kezdőjét ismertették, átváltottak a „Na Slovensku po slovensky” skandálására.

A mérkőzés olasz játékvezetője, Marco Di Bello gyorsan igyekezett megfékezni az indulatokat a pályán, így Aissa Laidouni már a harmadik percben sárga lapot kapott egy kemény becsúszás után. Nem sokkal később Botka jutott lövési lehetőséghez, de kapásból fölé lőtt. A Slovan már a 11. percben cserélni kényszerült, mivel Civic esés közben eltalálta Medvedev fejét. A játékos a mentők ápolására szorult, hordágyon, nyakmerevítőben hagyta el a játékteret, a helyére Green érkezett. Így a taktikai felállás is megváltozott, Pauschek lett a jobbhátvéd, Green a balszélre került.

A 20. percben Civic adott be balról, a labda lepattant a tizenhatoson belül, majd a hosszú oldalon érkező Boli nagyot nyújtózkodva a kapuba lőtte azt, 0:1.

A Slovan gyorsan válaszolhatott volna, mikor Barszegjan indult be keresztbe jobbról és végül a bal oldalról kissé éles szögből lőhetett, de a labda a felső lécet találta csak el. Elkezdtek jönni a helyzetek, egy szöglet után Mmaee fejelt Chovan kezébe.

A 31. percben egy ferencvárosi szabadrúgás után menteni próbáltak a hazai védők. Abena Boli elől fejelte el a labdát, de csak Mmaee-ig, aki kapásból visszarúgta azt a kapu felé, Zachariassen pedig tökéletesen tette bele a fejét, így újra a hálóba került a labda, 0:2. Így már továbbjutásra álltak a vendégek.

Ez után igyekezett feljebb jönni a Slovan, és mivel a vendégek kissé visszaálltak, többet is birtokolták a labdát, de veszélyes támadást így sem tudtak vezetni az égszínkékek. Öt perccel a félidő vége előtt egy Slovan hiba után Zachariassen lőhetett a tizenhatoson belül, de csak az oldalhálót találta el. A ferencvárosi szurkolók végig kitettek magukért és többségében elnyomták a hazaiakat, akik a második gól után egy-két perc kivételével teljesen elhalkultak. A lefújás után zúgott a „Mindent bele!”, míg a zöld-fehér cserék bevárták társaikat, mindenkivel lepcsiztak, biztatták őket. Nagyon úgy tűnt a magyar bajnoknál a játék mellett a csapatszellem is a helyén van. A Slovan nem talált kaput az első 45 perc során, a Ferencvárosnál pedig 3 lövésből 2 gól született.

A második félidő első lehetősége Traoré előtt adódott, de távoli, nem túl erős lövését könnyen fogta Chovan. Nem sokkal később Boli bolondította meg Abenáékat, végül egy szabadrúgás lett belőle, amelyet Civic lőtt fölé. A hazai szurkolók igyekeztek biztatni játékosaikat a szépítés reményében, de a hangpárbajt a roppant egységes és fegyelmezett zöld-fehér B-közép nyerte.

A pozsonyiak többet birtokolták a labdát, de nagyrészt nem tudták hogyan kéne feltörtni a Fradi védelmét, míg a vendégek kontráiban benne volt a veszély, az egyik végén Boli cselezte ki védőjét, majd az oldalhálóba lőtt. Kissé fáradni látszottak a ferencvárosiak, érkezett is a középpályára Vécsei, aki Bolit váltotta, Tokmac pedig feljebb húzódott a lecserélt csatár helyére.

A 66. percben Botka beadásáról maradt le Zachariassen, így Chovan mentett, majd Traoré lövését blokkolták a védők. A Slovan szurkolók egy-egy jól induló támadásnál fellelkesedtek és úgy tűnt a csapat is igyekszik mindent bevetni a gólszerzés érdekében. Ez a 70. percben egy szöglet után össze is jött nekik, Barszegjan beadására De Marco érkezett jól és szépített, 1:2. Bár nem volt nagy nyomás Dibusz kapuján, benne volt a levegőben a hazai gól.

Öt perccel később egy újabb veszélyes pozsonyi szögletet láthattunk, de fölé szállt a labda. A vendégek feljebb tolták a védelmüket és igyekeztek átvenni a játék irányítását, helyenként sikerrel is jártak, de összességében kiegyenlített volt ekkor a mérkőzés.

A 89. percben Vécsei fejelte el kétszer is a labdát a középpályán, ebből indult meg a Ferencváros, a labda Botkához került, a beadása egy védőn fején megcsúszva jutott el a hosszú oldalon Traoréhez, aki kapásból belőtte a Fradi harmadik gólját, 1:3. Chovan ugyan beleért, de nem volt esélye védeni.

A hosszabbítás ötödik percében Laidouni adta meg a kegyelemdöfést. A Ferencváros középpályása egyedül indult meg a Slovan térfelén, majd 17-ről hatalmas gólt lőtt a hazai kapuba, 1:4.

A hazaiak remek első félidei játékuknak és még jobb hajrájuknak megérdemelten győzték le a Slovant. A pozsonyiak még a lefújás után elindultak haza, míg a budapesti tábor a hármas sípszó után hatalmas ünneplésbe kezdett.

Gólszerzők: De Marco (70.), ill. Boli (20.), Zachariassen (31.), Traoré (89.), Laidouni (95.)

Játékvezető: Di Bello (olasz), 21 500 néző

Sárga lap: De Marco (28.), Kucka (54.), Saponjic (84.), ill. Laidouni (3.), Zachariassen (54.), Traoré (57.)

Slovan: Chovan – Medvedev (11. Green), Kasia, Abena, De Marco – Kucka (90. Holman), Kankava (90. Agbo) – Barszegjan, Csakvetadze, Pauschek (87. Weiss) – Saponjic (87. Csavrics)

Ferencváros: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Esiti, Laidouni – Zachariassen, Tokmac (91. Thelander), Traoré – Boli (63. Vécsei)

Slovan Bratislava–Ferencváros 1:4 (0:2)

Read More

Post Comment