Search by category:
Egyéb kategória

Otthon is győzött és továbbjutott a DAC (+KÉPEK!)

Dunaszerdahely |

Az Európa-konferencialiga-selejtezőjének 2. fordulójában a DAC hazai pályán fogadta a feröeri Víkingur Göta csapatát. A sárga kékek az idegenbeli 2:0-ás győzelem után a MOL Arénában szintén 2:0-ra nyertek és jutottak tovább.

A mérkőzés előtt a helyi műsorközlő megemlítette a Fradi szerdai Slovan ellen aratott győzelmét, valamint kiemelte, hogy Kalmár Zsolt 16 hónap után visszatérhet a pályára, hiszen bekerült a meccskeretbe és ott van a cserepadon. A szurkolók mindkét információt hangos tapssal fogadták.

Adrián Guľa erős kezdőt küldött pályára, a védelemben a sérült Davis és Ciganiks hiányában, csak úgy, mint Belfastban, a Cliftonville ellen Muhamedbegovic játszott a bal oldalon. A középpályán immár a megszokottnak mondható hármast – Dimun, Káčer, Veselovský – nem bontotta meg a szakmai stáb, míg elöl Andzouana és Moumou támogatta a szélről az újdonsült gólzsákot, Krstovicot.

A meccs első kapura tartó kísérletét a feröeri csapat jegyezte, de Ari Olsen fejesét könnyen ölelte magához Veszelinov. Ez után a DAC azonnal átvette az irányítást és szinte a felezővonalat sem lépték át a vendégek az első tíz percben, aminek végén Blackman lerántása után szöglettel felérő szabadrúgáshoz jutott a csallóközi csapat, de nem lett belőle veszély. A 14. percben Brunetti lépett feljebb a védelemből és remekül ugratta ki Krstovicot, de a Reynatrod lábbal szépen védett. A semmiből a 23. percben ígéretes és szép kontrát vezetettek a vendégek, aminek végén Bergur Gregersen jutott lövéshez, de blokkolták a kísérletét. Három perccel később Krstovic szánta el magát egy lövésre 18-19 méterről, a labda egy védőn megpattanva kötött ki a hálóban, 1:0. A montenegrói csatár így a DAC szezonbeli hatodik tétmeccsén is betalált és már 7 gólnál jár.

Bő fél óra után Veselovský vette át teljesen üresen a labdát a kaputól 25 méterre és lövésre szánta el magát. A vendégek kapusa hiába paskolt bele a labdáda, csak a hálóba tudta beljebb segíteni a fiatal középpályás kísérletét, 2:0. Szép gól volt.

A 40. percben cseréltek a hazaiak, Dominik Kružliak helyére, aki ha sárgát kapott volna, nem játszhatott volna a következő körben, a DAC új igazolása, a görög Spyros Risvanis érkezett. A csapatkapitányi karszalag Dimun kezére került. A félidő végén Andzouana lőtt, de a Víkingur kapusa a helyén volt.

A szünetben újabb két változtatást hajtottak végre a hazaiak. Szánthó Regő és Ion Nicolaescu Andzouanát és Káčert váltotta. A két csere majdnem össze is hozta a harmadik gólt. Nicolaescu lövését védte Reynatrod, csak úgy, mint a kipattanót, amit Szánthó próbált közelről a kapuba pofozni. Nem sokkal később egy Víkingur szögletnél Krstovic csúsztatott bele a labdába, ami alaposan meglepte az eredeti röppálya alapján öklözni igyekvő Veszelinovot, de a sárga-kékek védőknek sikerült felszabadítaniuk. A túloldalon Szántó lőtt a rövid alsó felé, de a kapus védeni tudott.

A vendégek összeszedték magukat és igyekeztek támadásokat vezetni, ami az első 45 perc során csak elvétve sikerült nekik. Bár Veszelinovig még ekkor sem tudtak eljutni, de egyértelműen aktívabbá váltak a feröeri játékosok.

Egy óra után Kalmár felé intettek a szerdahelyi kispadtól. A magyar válogatott középpályás mosollyal az arcán érkezett meg az oldalvonal mellé, hogy hosszú sétülése után visszatérhessen a pályára. Eközben Muhamedbegovic lőtt el egy lecsorgó labdát a tizenhatos sarkától, ami a felső lécről a gólvonal mögé pattant, majd onnan kifelé folytatta útját a labda. A játékvezetők ezt nem vették észre, így maradt a 2:0. Ez után visszatért a pályára Kalmár Zsolt, akit csapatkapitányhoz méltón fogadott a közönség és a társak is, hiszen a karszalag Dimunról átkerült az ő karjára.

Krstovic 23-24 méteres lövése pont középre ment, így a Víkingur hálóőre fogta azt. A 75. percben ötös cserére szánták el magukat a vendégek, így már a 76. percet mutatta az eredményjelző, mire az utolsó cserejátékos is beért a gyepre. A Víkingur hét cseréjéből így csak ketten maradtak játék nélkül csütörtök este.

Blackman eladott labdája után Olsen lőtt egy szépet, Veszelinov védett, a kipattanót pedig Risvanis takarította el a kapu elől. A 81. percben Balogh Norbert érkezett Krstovic helyére.

A szurkolók lelkesedése a hajrára sem fogyott el, a teljes meccs során remek hangulatot teremtett a sárga-kék B-közép. Szűk öt perccel a rendes játékidő vége előtt egy szöglet után Risvanis első meccsén befejelhette volna első gólját, de fejese nem sokkal fölé szállt. A legvégén Balogh lőtt távolról, de ez is elkerülte a kaput.

A dunaszerdahelyiek az idegenbeli kétgólos győzelem után otthon is 2:0-ra nyertek és 4:0-ás összesítéssel, megérdemelten jutottak be az Európa-konferencialiga-selejtező 3. fordulójába.

A DAC következő ellenfele a román FCSB, korábbi nevén a bukaresti Steaua lesz. Az első meccset jövő szerdán Dunaszerdahelyen rendezik.

Gólszerzők: Krstovic (26.), Veselovský (34.)

Játékvezető: Xhaja (albán), 5075 néző

Sárga lap: Blackman, Balogh, ill. A. Gregersen, B. Gregersen, Hansen

DAC: Veszelinov–Blackman, Kružliak (40. Risvanis), Brunetti, Muhamedbegovic–Dimun, Káčer (46. Nicolaescu)–Andzouana (46. Szánthó), Veselovovský (65. Kalmár), Moumou–Krstovic (81. Balogh)

Víkingur: Reynatrod–Hansen (76. Brúnni), G. Vatnhamar, A. Gregersen, B. Gregersen (75. Jonhardsson)–Svensson, Mneney (76. Joansen), S. Vatnhamar, Turi (76. Justinussen), Ar. Olsen–An. Olsen (75. Johansen)

DAC–Víkingur Göta 2:0 (2:0)

Read More

Post Comment