Search by category:
Egyéb kategória

Egy hét leforgása alatt két gyermek is vízbe fulladt

A hároméves gyerek felnőtt felügyelete nélkül játszott kortársaival a tóban.

Egy hét leforgása alatt két gyermek is vízbe fulladt Kelet-Szlovákiában: Nagykaposnál egy hároméves gyerek fulladt a vízbe.

A kisfiú a tragédia idején felnőtt felügyelete nélkül, kortársaival játszott a tóban, a baleset megtörténte után ők rohantak segítségért.

„A kisgyerekek azt mondták, hogy játszottak, ő pedig megcsúszott” – nyilatkozta a JOJ Televíziónak a romatelep egyik lakója. A fiú segítségére a helyiek rohantak, életét azonban már sem ők, sem a kiérkező mentők nem tudták megmenteni. Az ügyben halálokozás miatt indult eljárás.

Hasonló tragikus eset történt a héten a Kassa-vidéki járásban is. Itt egy tízéves fiú fulladt egy kerti medencébe. A helyszínelő orvos előzetesen kizárta az idegenkezűség lehetőségét, a halál pontos okára a boncolás után derül fény. 

A szakértők azt tanácsolják, ilyen esetben fontos, hogy az érintettet minél gyorsabban és biztonságosabban a vízpartra vigyük, hogy megbizonyosodjunk életjeleiről. Ha a vízbe fulladt személy nem lélegzik és eszméletlen, öt befújást követően mellkaskompresszióval folytassuk a mentést 30:2 arányban.

(noviny.sk)

Read More

Post Comment