Search by category:
Egyéb kategória

Heger önzőnek nevezte az SaS-t, szerinte kész megbuktatni egy újabb kormányt

Az SaS nyilvánosan bejelentette a lakosságnak, hogy kész megbuktatni még egy korrupcióellenes, reformpárti és európai irányultságú kormányt – tette közzé Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő a közösségi hálón a SaS pénteki sajtótájékoztatójára reagálva.

„Az SaS mai sajtóértekezletét úgy értékelem, hogy nyilvánosan bejelentette a lakosságnak, kész megbuktatni még egy korrupcióellenes, reformpárti és európai irányultságú kormányt. Véleményem szerint ez pártegoizmus” – jelentette ki Heger.

Az SaS a sajtótájékoztatón közölte, hogy Juraj Krúpa az OĽaNO-ból átlép az SaS frakciójába, majd Richard Sulík arról tájékoztatott, hogy ő, valamint Mária Kolíková igazságügyi és Branislav Gröhling oktatási miniszter fog tárgyalni a többi kormánypárttal az új koalíciós szerződésről. Erről a párt Országos Tanács (OT) határozott. Az OT kötelezte a tárgyalódelegációt, hogy csak olyan szerződést fogadhat el, amelyből egyértelműen következik, hogy Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter nem lesz tagja a kormánynak.

A helyzet azután éleződött ki ismét a koalícióban, hogy a parlament megtörte Zuzana Čaputová elnöki vétóját és újra megszavazta Igor Matovič pénzügyminiszter ún. infláció elleni csomagját. Az SaS ezt követően azzal vádolta Matovičot, hogy szövetkezett az ellenzékkel és a fasisztákkal, a pénzügyminiszter pedig ugyanezzel vágott vissza. Az SaS ezután felmondta a koalíciós szerződést. A párt feltétele Matovič távozása a kormányból, az OĽaNO ezt elutasítja. Ha nem teljesülnek az SaS feltételei, a párt miniszterei augusztus végén benyújtják a lemondásukat.

Read More

Post Comment