Search by category:
Egyéb kategória

Šipoš: Az OĽaNO megvitatja a védelmi bizottság elnöki posztjának betöltését

Az OĽaNO-frakció megvitatja, hogy ki legyen a parlament védelmi bizottságának elnöke – jelentette ki Michal Šipoš frakcióvezető. A bizottság elnöke jelenleg Juraj Krúpa, aki az OĽaNO-ból átlépett az SaS képviselői klubjába.

„Egy befutó hely a konkurens párt képviselőlistáján sokak karakterét képes megingatni. Juraj Krúpa viselkedéséről mindenki maga alkothat véleményt” – reagált Šipoš a képviselő távozására.

Krúpa egyelőre nem nyilatkozott egyértelműen a bizottság elnöki posztjával kapcsolatban. „Bármi elképzelhető. De nem nőttem oda a székemhez, az SaS-frakcióban még beszélni fogunk erről a kérdésről” – jelentette ki.

Šipoš szerint az SaS újabb ellenséges lépést tett, ami arról árulkodik, hogy már a „harmadik korrupcióellenes” kormányt akarja szétverni. „Mi az OĽaNO-ban mindent megteszünk, hogy megakadályozzuk őket ebben” – szögezte le Šipoš.

Juraj Krúpa csütörtökön jelentette be, hogy kilép az OĽaNO frakciójából. Ezt főként azzal indokolta, hogy a mozgalom eltért az eredeti értékeitől és az ultrakonzervativizmus irányába mozdult el. Emellett teljesen elfogadhatatlannak nevezte azokat az elképzeléseket, hogy ha nem sikerül megoldani a kormányválságot, kisebbségi kormány folytathatná, „mindenféle bűnözők, szélsőségesek és fasiszták” külső támogatásával. Ezt vörös vonalnak nevezte, amit nem szabad átlépni.

Read More

Post Comment