Search by category:
Egyéb kategória

Tagadta a török cég a vádat, hogy Ukrajnából lopott gabonát értékesít

Tagadta a Loyal Argo nevű, törökországi székhelyű cég azt a vádat, hogy az oroszok által Ukrajnából lopott gabonát szállíttatott Libanonba.

A vállalat egyik tisztségviselője a Reuters hírügynökségnek pénteken azt mondta, hogy Oroszországból származik az az összesen tízezer tonna árpa és liszt, amely a Tripoliban horgonyzó szír hajó raktáraiban van.

Közölte: a gabonát nem a libanoni kormány, hanem egy magáncég rendelte.

A hajó érkezésekor a cég hivatalos papírokkal igazolta a szállítmány eredetét a libanoni vámhatóságoknak. Ennek ellenére az árut még nem rakodták ki, a vámhatóság ugyanis a gabona eredetét vizsgáló nyomozás miatt egyelőre nem adta meg az importengedélyt – tette hozzá a tisztségviselő.

A bejrúti ukrán nagykövetség csütörtökön közölte, hogy Tripoliban kikötött egy szír hajó, amely szerepel az amerikai szankciós listán, és ötezer tonna árpát és ugyanennyi lisztet szállít. A nagykövetség gyanúja szerint a gabonát ukrajnai élelmiszerraktárakból lopták el.

Az orosz nagykövetség erre reagálva elmondta, hogy sem a szíriai hajóról, sem libanoni magáncégek számára beszállított rakományról nincs információja. Moszkva az Ukrajna elleni indított háborújának kezdete óta következetesen tagadja, hogy ukrán gabonát tulajdonított el.

Read More

Post Comment