Search by category:
Egyéb kategória

Augusztus 8-a után indul a Komárom-Gúta útszakasz felújítása

Komárom |

A felújítás Gúta határánál kezdődik, amely folyamatosan, szakaszonként halad Komárom irányába.

Az útfelújítás kapcsán a napokban adott tájékoztatást a kivitelező Metrostav DS projektfelelőse, Richard Franek az érintett települések – Gúta, Keszegfalva és Komárom – polgármestereinek, közölte Keszegh Béla, a járásszékehely önkormányzatának vezetője. Hozzátette, a cégtől azt kérték, hogy egyeztessenek az Szlovák Közútkezelő Vállalattal is, ugyanis fél éven belül indulhat a komáromi Vág-híd felújítása is. Mivel mindkét fejlesztésnél félpályás útlezárásokkal kell számolni, ezért kívánatos lenne a munkafolyamatok összehangolása.

A Komárom-Gúta útszakasz felújítását Nyitra megye finanszírozza részben európai uniós (3,8 millió euró), részben saját (600 ezer euró) forrásokból. A renováció Gúta határánál kezdődik, majd folyamatosan, szakaszonként halad Komárom irányába. A projekt záró részeként Gúta város belterületén is felújítják az utat, egészen a Kis-Dunán átívelő vashídig. Komáromot a gútai letérőtől érinti a projekt, azonban a gadóci vasúti átjáróig csupán táblákat és biztonsági elemeket helyeznek ki. A vasúti átkelő utáni gadóci szakaszon végzett munkákra valamikor 2023 tavaszán kerül sor.

A kivitelező cég kilométeres szakaszokban tervezi a munkát, félpályás útlezárásokkal. Az idei munkavégzést november végéig tervezik, majd a téli időszakot követően márciustól folytatnák a fejlesztést. A 22,6 kilométeres szakasz rendbetétele, amelyet közel 20 kilométeren érint a felújítás, a tervek szerint legkésőbb 2023 júliusáig befejeződik. Úgy tudni azonban, a kivitelező szeretne korábban végezni a munkálatokkal.

 

Read More

Post Comment