Search by category:
Egyéb kategória

Kovács Kata Zsófia emlékét éltetik

Martos |

Hat éve hunyt el tragikusan a martosi táborban az ekecsi Kovács Kata Zsófia. Kiváló karatéka volt, aki nyolcéves korától a Seishin Karateklubban sportolt. Legnagyobb sikerét 2015-ben a lengyelországi korosztályos Eb-n érte el, ahol ezüstérmes lett.

Mindössze 16 éves volt, amikor elhunyt. Édesanyja, Kovács Márta kezdeményezésére rendre megrendezik a Harcos útja elnevezésű kerékpáros emléktúrát, mellyel mozgásra, sportolásra akarják ösztönözni Ekecs és környéke lakosait. Az útvonal adott: Ekecsről indulnak és Gúta érintésével érkeznek Martosra, Kovács Kata Zsófia emlékhelyéhez. Közben 46 km-t tekernek le a résztvevők.

„Évről évre többen vagyunk, idén közel 40-en voltunk. Nemcsak a falubeliek, hanem az egész Csallóközből és más régiókból, Úszortól Dunaszerdahelyen, Galántán keresztül egészen Komáromig. Voltak köztük profik, akik évente több ezer kilométert megtesznek, de kezdők vagy hobbiszinten biciklizők is. A korosztály is nagyon vegyes volt, a legfiatalabb, 8 évestől egészen a már nyugdíjban lévőkig, mindenki jól bírta a túrát – írja Kovács Márta főszervező lapunknak eljuttatott soraiban. – Ekecsről 22-en indultunk, a másik csoport Komáromból rajtolt, és Gútán találkoztunk, majd közösen folytattuk utunkat Martosra, a Feszty parkba. Ott néhány perces rövid megemlékezés és gyertyagyújtás után kipihenhettük az út fáradalmait. A délután jó hangulatban, kellemes beszélgetésekkel telt, majd lassan mindenki útnak indult. Ki kerékpáron, ki autóval.”

Read More

Post Comment