Search by category:
Egyéb kategória

Hideg levesek. RECEPTEK

Receptek

15 perc
Avokádóleves

Hozzávalók: 3 avokádó, 2 lime, 1 salátauborka, 1 fej hagyma, 1 csokor koriander, 5 dl hús- vagy zöldségleves-alaplé (kockából), 1 csipet só és bors.

Az avokádót félbevágjuk, és kiemeljük a magját. A húsát durvára daraboljuk, azonnal megöntözzük a félbevágott lime-ok levével. Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, és a magos rész eltávolítása után felkockázzuk. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk. A koriandert leöblítjük és lecsipkedjük a leveleit. Az előkészített zöldségeket és néhány levél kivételével a koriandert turmixgépben pürésítjük, majd simára keverjük az alaplével. Megsózzuk, megborsozzuk, és a hűtőben pihentetjük legalább 2 órát. A félretett korianderlevéllel díszítve kínáljuk.

45 perc
Tejszínes póréhagymaleves

Hozzávalók: 3 burgonya, 4 póréhagyma, só, frissen őrölt bors, 3 dl habtejszín, 5 dl tyúkhúsleves.

A meghámozott, apróra vágott burgonyát felöntjük az alaplével, majd felforraljuk, és lassú tűzön főzzük kb. 15 percig. Közben a póréhagyma fehér részét vékonyan felszeleteljük és hozzáadjuk a burgonyához. Megsózzuk, megborsozzuk, lassú tűzön, időnként megkeverve tovább főzzük még 10–15 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Ha túl sűrű, még egy kis alaplét, esetleg vizet öntünk hozzá. A levest botmixerrel pürésítjük. Végül hozzákeverjük a tejszínt, és a hűtőben hűlni hagyjuk.

45 perc
Sültpaprika-leves

Hozzávalók: 2 paprika, 200 g kovászos uborka, 1 póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 0,5 dl olívaolaj, 2 dl tejszín, 6 dl kovászosuborka-lé, 1 csokor kapor , 2 kovászos uborka.

A paprikát180 fokos sütőben 35 percig sütjük, majd óvatosan lehúzzuk a héját, és kivágjuk a csumáját. Felszeleteljük a kovászos uborkát. Megtisztítjuk a póréhagyma fehér részét, és összezúzzuk a fokhagymát. A hagymákat megfuttatjuk az olívaolajon. Összemixeljük a paprikát, az uborkát, a pórét és a fokhagymát a tejszínnel és a kovászosuborka-lével. Legalább 2 órán keresztül hűtjük. Apróra vágott kaporral és felkockázott kovászos uborkával tálaljuk.

Read More

Post Comment