Search by category:
Egyéb kategória

Itt az újabb fordulat – mutatjuk, milyen időre számíthatunk az elkövetkező napokban

A kánikula után szombaton változás jön az időjárásban, hidegfront érkezik az térség fölé. Norbert Polčák, a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) meteorológusának előrejelzése szerint részben felhős vagy felhős időre kell számítani, helyenként záporokkal és zivatarokkal. Nagy hőmérsékleti eltérések várhatók.

„Erős szél jön, és nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt” – mondta a közösségi oldalon közzétett videóban. Északnyugaton mindössze 21 Celsius-fok körüli hőmérséklet várható, de az ország déli, középső részén akár 37 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Vasárnapra felhős időt jósolnak a meteorológusok. Csapadék csak szórványosan lesz, és lehűl a levegő. „Északon 20–25 Celsius-fok várható, délen melegebb, 25-30 fok” – tette hozzá.

A jövő hét elején felhős vagy borult idő várható az országban, helyenként előfordulhat zápor, zivatar. „A hőmérséklet nem változik jelentősen. Északon 20-25, délen pedig 25–30 fok várható” – mondta.

A forró napok után egy hidegfront révén többnyire lehűlés várható szombaton, ám egyes térségekben marad a kánikula.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) előrejelzése szerint a hétvége első napján záporokra és zivatarokra kell számítani, amelyeket erős légmozgás kísér majd.

A pénteki 35-37 Celsius-fokos kánikulához képest szombaton közel tíz fokkal lesz hűvösebb, így 25-30 Celsius-fok közötti maximumok várhatók.

Több figyelmeztetést is kiadtak: többek között az Érsekújvári, Komáromi, Galántai, Vágsellyei és Dunaszerdahelyi járásokban az erős szél miatt lép életbe elsőfokú riasztás, a Rimaszombati, Nagykürtösi és Lévai járásokban azonban továbbra is kánikula várható, így másodfokú riadót fújtak.

A Kassai, Kassa-környéki, Tőketerebesi és Nagymihályi járásokban az intenzív légmozgás és a hőség miatt egyaránt elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

Vasárnapra valamelyest javulni fog az időjárás, az esőzések már csak szórványosan alakulnak majd ki, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26-31 Celsius-fok között lesz.

Read More

Post Comment