Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová részvéttáviratot küldött Andrzej Dudának

Zuzana Čaputová államfő részvéttáviratot küldött Andrzej Duda lengyel elnöknek a Horvátországban történt szombati buszbaleset miatt, amelyben 12 lengyel állampolgár vesztette életét. További 32 személy megsérült, közülük 12-en súlyosan.

„Az elnök asszony a Szlovák Köztársaság polgárai nevében táviratban fejezte ki őszinte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbb felépülést kívánt” – tájékoztatott Martin Strižinec, az elnök szóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk, lesodródott az autópályáról, majd a falnak ütközött egy busz szombaton hajnalban Horvátországban, a balesetben 12 ember életét vesztette. 32-en megsérültek, közülük 19-en súlyosan.

Lesodródott az autópályáról, majd a falnak ütközött egy busz szombaton hajnalban Horvátországban, a balesetben 12 ember életét vesztette, és a korábbi bejelentésekkel ellentétben nem több mint negyvenen, hanem 32-en sérültek meg, közülük 19-en súlyosan – közölte Davor Bozinovic horvát belügyminiszter egy késő délutáni sajtótájékoztatóján.

A baleset a Zágrábtól a magyar határig vezető sztrádán történt az észak horvátországi Varasd (Varazdin) közelében, a Brenznicki Hum és Komin közti autópálya-szakaszon hajnali fél 6-kor. Amíg a tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoztak, leállították a forgalmat az autópályán. Délutánra helyreállt a közlekedés.

A belügyminiszter elmondta: a busz lengyel rendszámmal közlekedett, Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Medjugorjébe, Dél-Európa legismertebb és leglátogatottabb Mária kegyhelyére. A buszon nem voltak gyerekek. A sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították.

A miniszter közölte, hogy a baleset azért következett be, mert sofőr elvesztette az uralmat a jármű felett. Hogy ennek mi volt az oka, a vizsgálatok majd kiderítik – mondta.

Lukasz Jasina lengyel külügyminisztériumi szóvivő a horvát sajtónak úgy nyilatkozott: a buszon 42 utas és két sofőr tartózkodott, mind lengyel állampolgárok. A zarándokutat a Szent József Katolikus Testvériség szervezte, és az utasok között három pap, valamint hat apáca is volt.

Read More

Post Comment

Generated by Feedzy