Search by category:
Egyéb kategória

Kevés a rendőr Szlovákiában – a belügyminisztérium fizetésemeléssel akarja orvosolni a problémát

A belügyminisztérium reformja a munkakörnyezet vonzóbbá tételével, valamint a fizetési feltételek javításával próbálja motiválni a szakmát.

A rendőrök toborzóvideókat tesznek közzé közösségi oldalaikon, amelyekkel új kollégákat szeretnének soraikba csábítani. Tavaly 3572-en akartak csatlakozni hozzájuk, de a kérelmek 65 százalékát elutasították.

Ennek egyik oka, hogy a jelentkezők 12 százaléka nem felel meg az elvárt fizikai képzettségnek, valamint, hogy a pszichodiagnosztikai teszt eredménye miatt az állásra pályázók negyede visszavonja kérelmét.

Lukáš Amtmann, a bazini Rendőrségi szakközépiskola igazgatóhelyettese szerint a tanulók mintegy tíz százaléka szakítja meg tanulmányait saját vagy felettese döntése miatt.

A csaknem 5 és fél millió lakosú Szlovákiában jelenleg 20 173 rendőr teljesít szolgálatot. Az első fizetési osztályban az alapképzés elvégzése után a hivatalos fizetés 850 eurótól kezdődik. Nyugati szomszédainknál, ahol szintén jellemző a rendőrhiány, ez 26 420 cseh korona, ami átszámítva 1072 eurónak felel meg.

(noviny.sk, cszs)

Read More

Post Comment