Search by category:
Egyéb kategória

Hamran: Eddig 17 befolyásos embert ítéltek el jogerősen, köztük a volt kormány jelöltjeit

Pozsony |

Eddig 17 befolyásos embert ítéltek el jogerősen, köztük a volt kormány jelöltjeit – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Hamran István országos rendőrfőkapitány. Példaként említette Dušana Kováčikot, Boris Beňát, Zoroslav Kollárt és Lenka Wittenbergerovát.

„Szégyen, hogy ilyen emberek egyáltalán a vádlottak padjára kerültek. Titkosszolgálati képviselők, államtitkár, különleges ügyész” – jelentette ki Hamran.

Hamran Denisa Saková (Hlas) volt belügyminisztert és Robert Fico (Smer) volt kormányfőt is bírálta, amiért megkérdőjelezik a rendőrség és a bíróságok munkáját.

„Ez a kemény valóság, de emlékeztetni fogunk rá, hogy ne felejtsük el, milyen korszakban éltünk, amely egy újságíró és jegyesének meggyilkolásával ért véget. Láthatjuk, ahogy ma már Tibor Gašpar volt rendőrfőkapitánynak sem okoz problémát a rendőrséget kritizálnia a sajtótájékoztatón. Tibor Gašpar volt az a rendőrfőkapitány, akinek szolgálata alatt meggyilkolták az újságírót. A rendőrség főnöke, aki nem nyújtott segítséget Ján Kuciaknak. Az, aki szándékosan terelte el az esetről a figyelmet a kábítószer-bűnözésre” – rótta fel Hamran.

Hamran arról is beszélt, hogy jelenleg 25 személy ellen tettek vádemelést, köztük van Tibor Gašpar és a rendőrség több, korábbi vezetője is. 

A rendőrfőkapitány hozzátette, a felmérések szerint nő az emberek rendőrségbe vetett bizalma.

(Denník N)

Read More

Post Comment