Search by category:
Egyéb kategória

Több iskola is jogszabályt sértett az idei írásbeli érettségik során

Az ellenőrzött iskolák között a dunaszerdahelyi, a kassai, a nagyszombati és a királyhelmeci oktatási intézmények is szerepeltek.

Adriana Vykydalová, az Állami Tanfelügyelet munkatársa elmondta, hogy több hibát is találtak az ellenőrzések során: egyes iskolák például nem értesítették az illetékes hivatalt az érettségivizsga-elnök távollétéről, más esetekben pedig az elnök nem is volt jelen a vizsgák közben.

Egyes iskolákban az idegennyelv-érettségik hanganyagaival volt a probléma: nem ellenőrizték a CD-ket, vagy időhátrányt okoztak a megfelelő hanganyag keresésével. Más helyeken nem ellenőrizték a tanulók személyazonosságát – ez azt jelenti, hogy az írásbelit bárki megírhatta a diák helyett.

„Nem biztosították továbbá az illetéktelen személyek belépési tilalmát, valamint nem fektettek megfelelő mértékű hangsúlyt az önálló munkára sem” – tette hozzá Vykydalová.

Az Állami Tanfelügyelet már minden iskolaigazgatót felszólított a problémák korrigálására. „Az iskolaigazgatóknak intézkedéseket kell tenniük annak érdekében, hogy ezek a hiányosságok ne ismétlődjenek meg a következő ciklusban. Az iskolának a megadott határidőn belül jelentést kell küldenie nekünk arról, hogy milyen intézkedéseket tett a hiányosságok orvoslására, mi pedig ellenőrizzük, hogy ezek az intézkedések valóban megtörténtek-e” – tette hozzá Vykydalová.

(noviny.sk, cszs)

Read More

Post Comment