Search by category:
Egyéb kategória

A Dukla csak ijesztgetett, a DAC simán nyert a MOL Arénában

Döcögős kezdés után végül magabiztosan, 3:0-ra verte az újonc besztercebányiakat a DAC a labdarúgó Fortuna Liga 5. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.

Adrián Guľa, a DAC vezetőedzője ezúttal sem okozott túl sok meglepetést a kezdőcsapattal, bár az eddig jó színben mutatkozó Riszvanisz padra ültetése és az FCSB ellen bizonytalan Muhamedbegovic beállítása sokak számára váratlan volt. A Fortuna Ligában újonc vendégek tizenegy szlovák játékossal, köztük három volt DAC-játékossal (Polievka, Záhumenský, Ľupták) kezdték a mérkőzést.

Hazai mezőnyfölénnyel kezdődött a mérkőzés, bár a vendégek Záhumenský lövésénél már a 2. percben letesztelték Veszelinov éberségét. Hazai részről Balogh és Krstovic keltett kisebb zavart az első tíz percben, de a gólszerzéstől mindketten messze jártak.

A 14. percben megsérült az elmúlt hetekben sérüléssel bajlódó Eric Davis – a panamai közönségkedvencet le is kellett cserélni, helyére Ciganiks érkezett. A 18. percben volt egy rövidebb aktív fázisa a vendégcsapatnak, Veszelinov bizonytalan kimozdulása után Kupčík pontatlan lövésével zárult az akció. Az első húsz percben a DAC nem találta a ritmust, a támadásokért felelős játékosok közül Szánthó és Veselovský is szinte láthatatlan volt.

A sárga-kékek enyhe mezőnyfölényéből a következő tíz percben sem bontakozott ki igazán veszélyes szituáció, egészen a 32. percig: ekkor Krstovic fülelt le egy labdát és ziccerben a kapusba lőtt, majd a kipattanót Balogh bombázta fölé.

A 41. percben Veselovský villant: ügyesen tisztázta magát, majd húsz méterről leadott lövése a kapufát súrolta. A játékrész utolsó percében már sikerült feltenni a nem túl fényes első félidei teljesítményre a koronát, Szánthó Regő 22 méterről gyönyörű szabadrúgásgólt lőtt – 1:0.

A második félidőt ziccerrel kezdték a vendégek, Uhrinčať centikkel maradt le a hosszú sarkon egy beadásról. Guľa gyorsan kettős cserére szánta el magát, Balogh és Szánthó helyett Nicolaescu és Ramadan érkezett. Két perccel később már mindketten megmutatták, miért jöttek a pályára: Veselovský rövid passzát Nicolaescu jó érzékkel elengedte, a berobbanó Ramadan pedig egy lövőcsel után megszerezte a hazaiak második gólját – 2:0.

A gól után nyeregbe került a DAC, míg a vendégek érezhetően passzívabbá váltak. A 65. percben azért életjelet adott a Dukla, Polievka remekül tört be két védő között a tizenhatosba, de labdája elsuhant a kapu előtt. A túloldalon jött is a könyörtelen válasz, Veselovský elegáns beadását Nicolaescu fejelte le Krstovic elé, akinek már csak közelről a hálóba kellett bikáznia a labdát – 3:0.

A harmadik gól után a besztercebányaiak teljesen feladták a mérkőzést, a DAC gyakorlatilag kétpercenként veszélyeztetett, újabb gól azonban már nem született. A hazai csapat így végül simán, osztálykülönbséggel nyerte a találkozót. Legközelebb szombaton, Nagyszombatban lépnek pályára a sárga-kékek.

Góllövők: Szánthó (45+1.), Ramadan (53.), Krstovic (67.)

Játékvezető: Kišš, 4368 néző.

Sárga lap: Kružliak (DAC)

DAC: Veszelinov–Blackman, Kružliak, Muhamedbegovic, Davis (14. Ciganiks)–Dimun, Káčer–Szánthó (51. Ramadan), Balogh (51. Nicolaescu), Veselovský (72. Moumou)–Krstovic (72. Hahn).

BANSKÁ BYSTRICA: Hruška–Uhrinčať, Kupčík, Pišoja, Záhumenský–Willwéber (62. Mazan), Ľupták–Slávik (83. Köröš), Richtárech (72. Gašparovič), Polievka (83. Hanes)–Faško.

DAC–Banská Bystrica 3:0 (1:0)

Read More

Post Comment