Search by category:
Egyéb kategória

Fico szerint előrehozott választások lesznek, 400 ezer aláírás gyűlhet össze a népszavazáshoz

Pozsony |

Az egykori kormányfő elmondta, véleménye szerint a koalíciós krízis egyetlen megoldása nem más, mint az előrehozott választások megtartása.

A TA3 szombati vitaműsorában Robert Fico (Smer) elmondta, Eduard Heger (OĽaNO) kormányát okolja azért, hogy miközben Igor Matovič (OĽaNO) és Richard Sulík (SaS) egymással vitatkozik, nem mutatnak be olyan intézkedéseket, amelyekkel az átlagemberek megbirkózhatnának az áremelkedésekkel.

Fico hozzátette, őt csak az érdekli, hogy az állampolgárok ki tudják majd fizetni a számlákat ősszel, azonban egyelőre semmi jel sem utal arra, hogy a kormány előállna valamilyen kompenzációs programmal.

A Smer az aláírásokat az előrehozott választásokról szóló népszavazáshoz augusztus 15-ig gyűjtheti. Fico arra számít, körülbelül 400 ezer szignót jegyezhetnek majd.

A Smer elnöke arról nem nyilatkozott, az esetleges idő előtti parlamenti választás során mely pártokkal kíván szövetséget kötni. Kiemelte: számára csak az a fontos, hogy Európa-barát és szociálisan orientáltak legyenek a partnerei.

(ta3)

Read More

Post Comment