Search by category:
Egyéb kategória

Szlovák művészek petícióban kérik Matovičtól, hogy mondjon le

Szerda délutánig közel 80 szlovák színész és művész írta alá azt a petíciót, amelyben Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter lemondását követelik. Közös nyilatkozatuk szerint nem szeretnék, ha a Robert Fico vezette Smer újra hatalomra kerülne.

„Tisztelt Matovič úr! Sok minden elválaszt bennünket, de egy valami összeköt: mi sem szeretnék, ha Szlovákiát ismét Fico Smerje irányítaná, alighanem a fasiszták támogatásával, és Szlovákia újra maffiaállammá válna. Értékeljük azt, amit a 2020-as választások óta tett a tisztesség és jogállamiság visszaállításáért, de most többre van szükség Szlovákiáért és annak polgáraiért – áldozatot kell hozni. Ez az áldozat az, hogy lemond a Szlovák Köztársaság kormányának miniszteri posztjáról. Tudjuk, hogy ez nem könnyű, de hisszük, hogy képes rá.

Amikor 1969. július 21-én az amerikai űrhajós, Neil Armstrong elsőként a Holdra lépett, egy emlékezetes mondat hagyta el a száját: »Kis lépés az embernek, hatalmas ugrás az emberiségnek«. Tisztelt Igor Matovič úr, cserélje ki az emberiség szót Szlovákiára, és tegye meg ezt a lépést”

– áll az állásfoglalásban, amit szerda délutánig közel nyolcvanan írtak alá. 

A teljes névsort ide kattintva találja.

Read More

Post Comment