Search by category:
Egyéb kategória

VIDEÓ: A zaporizzsjai erőmű sérülése esetén Szlovákia nagy részét is beterítené a radioaktív felhő

Az ukránok modellezték: Szlovákia kétharmadát radioaktív felhő borítaná el.

A tudósok elsősorban az augusztus 15. és 18. közti időjárási viszonyokat vették alapul és eszerint a radioaktív részecskék a Balti-tengertől Szerbiáig szóródnának szét.

A zaporizzsjai atomerőmű – Európa legnagyobb atomreaktora – körül továbbra is fokozódik a feszültség, ezért az Ukrán Hidrometeorológiai Intézet tudósai szimulálták az atomerőműben bekövetkező nukleáris katasztrófa sugárzásának terjedését.

A tudósok megállapították, hogy az elmúlt napok időjárási körülményei mellett a radioaktív szennyeződések egészen a Balti-tengerig, északra, Észtországig, Lettországig, Litvániáig és Lengyelországig, valamint Belaruszig is eljuthatnak. Nyugat felé haladva a radioaktív szennyeződések Moldovába, Romániába, Szerbiába, Csehországra, Magyarországra és a Szlovákiába jutnának el. A radioaktív felhő vonala legmesszebb Léva, Nagytapolcsány és Trencsénig terjedne.

In case a nuclear disaster at Zaporizhzhia nuclear power plant occurred on Aug 15-18, this is how the released airborne radioactive contaminants would probably get dispersed – Ukrainian hydrometeorological institute pic.twitter.com/1dQLcCtt1u— Myroslava Petsa (@myroslavapetsa) August 18, 2022

(hvg.hu)

Read More

Post Comment