Search by category:
Egyéb kategória

Heger: Putyin a felelős az energia- és élelmiszerárak emelkedéséért

Pozsony |

A miniszterelnök Ukrajna függetlenségének napján nyilatkozatban támogatta Kijevet és bírálta Vlagyimir Putyin orosz államfőt.

A Szlovákia által nyújtott anyagi és humanitárius segély része azon erőfeszítéseinknek, hogy ezt az értelmetlen háborút győztesként fejezzük be

– írta közleményében Eduard Heger (OĽaNO).

A kormányfő kiemelte, Vlagyimir Putyin orosz elnök szándékosan rúgta fel a békét Európában azzal, hogy a háborút választotta.

Az orosz katonák városokat és középületeket rombolnak szét, és civileket gyilkolnak meg. Pusztítást és szenvedést hagynak maguk után. Saját szememmel láttam, mit élnek át szomszédaink, a szenvedés látványát életem végéig nem fogom elfelejteni

– tette hozzá Heger.

A miniszterelnök a menekültek kapcsán elmondta, Szlovákia továbbra is szeretettel fogadja mindazokat, akiknek segítségre és biztonságra van szükségük.

Eduard Heger kijelentette, Vlagyimir Putyin közvetlenül felelős a háború globális következményeiért, úgymint az inflációért, illetve az energia- és élelmiszerárak emelkedéséért.

Ha nem lennének hódító vágyai, a koronavírus-járvány utáni békeidőket élhetnénk

– magyarázta.

A kormányfő hangsúlyozta, Szlovákia a végsőkig kitart Ukrajna mellett, hiszen nemcsak magukért, hanem mindannyiunkért harcolnak.

Mindaddig mellettük fogunk állni, amíg a diktátor Putyin és hadserege el nem hagyja az ország területét. Az átlagos orosz állampolgárok is tudják, hogy a demokratikus világ sosem felejti majd el az ukrán nép szenvedését

– zárta gondolatait Heger.

(facebook)

Read More

Post Comment