Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová azt várja, pénteken bejelenti a koalíció, hogyan folytatja tovább

Zuzana Čaputová államfő azt várja, hogy a kormánykoalíció legkésőbb pénteken bejelenti, hogyan folytatja tovább. Az államfő hangsúlyozta, stabil kormányra van szükség. Az SaS minisztereinek várható lemondása kapcsán kijelentette, új miniszterek kinevezését tartaná helyesebbnek az ideiglenes megbízások helyett.

Az államfő azt várja, hogy a pénteki találkozó után kiderül, milyen formában folytatja a kormánykoalíció. „A lemondások lehetséges benyújtása után gyakorolni fogom a jogköreimet és állást foglalok a helyzettel kapcsolatban. Új miniszterek kinevezését tartanám helyesebbnek ideiglenes megbízások helyett. Erről is beszélni fogunk a kormányfővel” – jelentette ki az államfő.

Čaputová hozzátette, a hétköznapi emberek problémái teljesen eltérnek azoktól a dolgoktól, amiken a politikusok veszekednek.

A helyzet azután éleződött ki újra a kormánykoalícióban, hogy a parlament megtörte Zuzana Čaputová elnöki vétóját és újra megszavazta Igor Matovič pénzügyminiszter ún. infláció elleni csomagját. Az SaS ezután felmondta a koalíciós szerződést. Fő feltétele Matovič távozása a kormányból, az OĽaNO ezt elutasítja. Ebben az esetben a liberális párt miniszterei augusztus 31-én lemondanak.

A kormányfő eddig két találkozót hívott össze a kormányválság rendezésére a Bôrik kormányszállóba, de ezek nem hoztak megoldást.

Read More

Post Comment