Search by category:
Egyéb kategória

Már közel 4000 tonna segélyt vittek Ukrajnába a civil szervezetek

Már közel 4000 tonna humanitárius segélyt gyűjtöttek Ukrajnának a háború kitörése óta a fejlesztési szervezetek platformjaként működő Ambrela partnerszervezetei. A szállítmányok összértéke 7,5 millió euróra tehető – tájékoztatott Boba Markovič Baluchová, a platform kommunikációs vezetője.

„Közel 200 kamionnyi szállítmányról van szó, főleg tartós élelmiszerekről, egészségügyi eszközökről és gyógyszerekről, tisztálkodási szerekről, edényekről. Elsősorban olyan területekre kerültek a segélyszállítmányok, amelyeket közvetlenül érintettek a harcok” – mondta Boba Markovič Baluchová.

Az elosztóközpontok szerint most főleg élelmiszerre, tisztítóeszközökre, egészségügyi eszközökre van szükség, ezekből fogy a legtöbb. „A szlovákiai civil szervezetek folytatják a gyűjtést Ukrajna számára” – tette hozzá.

Az Ambrela a háború kezdete óta koordinálja az Ukrajnának nyújtott humanitárius segítség gyűjtését és célba juttatását. „Az ukrajnai partnerektől kapott információk alapján a leghatékonyabb segítséget nyújtjuk, és biztosítjuk a szállításhoz szükséges humanitárius folyosót” – mondta Daniel Kaba, a platform ügyvezető titkára.

Read More

Post Comment