Search by category:
Egyéb kategória

Kétszer is mattolta Veszelinovot az V. ligás ellenfél, de simán továbbjutott a DAC a kupában

Az V. ligás ladomérmindszentiek kétszer is mattolták Veszelinovot, de a DAC magabiztos, 4:2-es sikerrel jutott tovább a labdarúgó Slovnaft Cup 3. fordulójába.

Adrián Guľa vezetőedző a várakozásoknak megfelelően nem a legerősebb kezdőcsapatát küldte pályára, kisebb meglepetésre ugyanakkor több olyan játékos is lehetőséget kapott Ladomerská Vieskán, aki a hétvégi, nagymihályiak elleni bajnokin kezdő volt – így Brunetti, Muhamedbegovic, Veselovský és Ramadan is.

A hazaiak bátran kezdték a mérkőzést, de nem tudták letesztelni a dunaszerdahelyiek kapusát, Veszelinovot. A DAC-nak szüksége volt tíz percre, mire teljesen belerázódott a mérkőzésbe – az első komolyabb helyzetet csak a 14. percben dolgozták ki a sárga-kékek, amit Ramadan hagyott ki. Guľa védencei a 20. perc környékén kapcsoltak magasabb fokozatra, és nagyjából kétpercenként próbára tették a ladomérmindszentiek kapusát, Čízt. A 23. percben Nicolaescu még a kapusba lőtte a maga ziccerét, de öt perccel később már megtört a jég, amikor Brunetti fejelt védhetetlenül a hosszú sarokba egy szöglet után.

A folytatásban a DAC esélyeshez méltóan semmilyen lehetőséghez nem engedte a hazai csapatot, viszont a megnyugtató második gólt a szünetig nem tudta megszerezni.

A második félidőben már csak 10 percet kellett várni az újabb dunaszerdahelyi gólra, Ramadan egy visszagurított labdát 15 méterről, védhetetlenül lőtt a léc alá. A szíriai szélső megérdemelte a gólt, csapata legaktívabb játékosa volt. A hazaiak erejéből továbbra sem futotta veszélyes szituációk kialakítására, a DAC pedig félgőzzel folytatta a játékot.

A 70. percben azonban a mérkőzés során először eljutott a kapuig a hazai csapat, és rögtön gólra váltotta a lehetőséget – a csereként beállt Repiský kapott labdát az ötösben, és hiába vették őt többen is körbe, Dimunt legyűrve szépíteni tudott. A gól olyannyira felrázta a hazaiakat, hogy két perccel később már 2:2 lehetett volna az állás, de 20 méterről bődületes kapufát lőttek.

Az ellentámadásból Nebyla lövését még védte a hazai kapus, de a kipattanót Andzouana közelről a hálóba pofozta. A 80. percben Dimun is megrezegtette a lécet, de végül Andzouana volt az, aki a 84. percben másodszor is betalált. A mérkőzés utolsó percében Veszelinov alábecsült egy beadást, a hazai Macejko fejese pedig a hálóban végezte, így végül 2:4-re végződött a találkozó.

A harmadik fordulóban a Losonc szomszédságában fekvő Kálnó (Kalinovo) otthonába látogat a DAC.

Read More

Post Comment