Search by category:
Egyéb kategória

Nem jutott elődöntőbe a magyar női vízilabda-válogatott

Split |

A magyar női vízilabda-válogatott 11:15-ös vereséget szenvedett a címvédő spanyoloktól a spliti Európa-bajnokság negyeddöntőjében, így a helyosztókon folytatja szereplését.

A mérkőzést ugyan aktívabban, de kevésbé hatékonyan kezdték a magyarok, 2:0 helyett így 0:2 volt az állás bő négy perc után. A második negyedben már 1:4-re is vezetett Spanyolország, de innen még fel tudtak állni Szilágyi Dorottyáék. Fél perccel a játékrész vége előtt Gurisatti egyenlített, de a spanyol válogatott 3 másodperccel a dudaszó előtt újra betalált, így 5:6 volt az állás a nagyszünetben.

Egy gyors gólváltás után eljött az a perc, ami az utólagos értékelések alapján megtörte a magyarokat, Leiton Arrones két szép centergóllal jelentkezett. Ezt követően Ruiz Barril találatával négyre nőtt a különbség. Az utolsó nyolc percben egyszer még visszajöttek két gólra Máté Zsuzsannáék, de ennél többre nem futotta erejükből és végül 11:15-ös vereséget szenvedtek.

Ha a számokat nézem a három centerből kapott akciógólon múlott, mert ennyire azért nem voltunk felkészülve. Úgy gondolom, hogy egyet még ki tud bekkelni a csapat, de hármat semmiképp. Illetve az elején nagyon keveset vállalkoztunk, a félidőig mindössze nyolcat lőttünk kapura. Pedig a fórjaink és a helyzeteink szerintem megvoltak. Nehéz megtalálni az egyensúlyt, sokat is beszélünk erről, hogy mi a bátorság és mi már vakmerőség. Futottunk már bele abba a hibába, épp a spanyolok elleni olimpiai elődöntőben, hogy mindenki aki arra járt, lőtt egyet. Most sajnos a másik véglet jött elő. Azt gondolom, hogy nagyon piciken múlt, valamiért nem érdemeltük meg a győzelmet. Szerintem ez csak rajtunk múlt – kezdte az értékelést a mix zónában Leimeter Dóra, aki azt is elmondta, mit jelenthet ez a jövőre nézve. – 2018 óta minden világversenyen itt voltam, még nem játszottam az ötödik helyért. Sajnos most ez is eljött. Ez is segítheti majd a csapat jellemfejlődését. Én hiszem, hogy semmi nincs véletlenül, valamiért ezen az Európa-bajnokságon nem érdemeltük meg, hogy négy közé kerüljünk. Nem tudom miért, erre majd idővel találunk válaszokat. Nagyon sokat kell tenni még a csapatnak egymásért a vízben” – zárta az egy-egy gólt és gólpasszt jegyző balkezes szélső.

Amikor feljöttünk 5:5-re, akkor újra megadtunk magunknak a sanszot. Nem is feltétlen csak erről a meccsről, hanem az elmúlt hétről beszélnék – vont párhuzamot a görögök és a hollandok elleni vereség és a spanyolok elleni meccs között Gurisatti Gréta. – Nem a legjobb formákban vagyunk most. Az első két meccs és ma az első két negyed után újra volt lehetőségünk a jó eredményre, ez nagy bravúr. A centerakciókból ma három gólt kaptunk, máskor egy egész tornán kapunk talán egyet. Nyilván látszódott a rutinbeli különbség is, nem mindegy ki van a bekk pozíciójában. Különbség, hogy videón megnézzük és elemezzük őket, vagy a vízben valóban küzdeni kell ellenük. Ez a csapat az eredménytől függetlenül egy nagyon jó csapat. Nyilván az ötödik helyet megszerezzük, ez nem kérdés. A fiataloknak ez egy jó tanulási folyamat lesz, hogy ebbe mennyi munkát kell beletenni, nem elég, hogy valaki tehetséges, hanem a másikért mindent meg kell tenni, az utolsó utáni pillanatban is be kell vetődni egy blokkal. Összességében ha nézzük, akkor idejöttünk vb-ezüstérmesként, egy hónapja még mindenkinek fülig ért a szája, egy hete pedig csak azon voltunk, hogy felhozzuk magunkat. Nagyon büszke vagyok erre, nem sok csapat képes ezt ennyire jól lereagálni. Persze ez most senkit nem vigasztal, de biztosan lesznek ennek pozitív következményei” – zárta az Eb góllövőlistáját 19 találattal vezető Gurisatti.

A magyar csapat következő ellenfele szerdán 16 órától Franciaország lesz, ha itt a papírformának megfelelően győznek Mátéék, akkor az ötödik helyért az izraeli–horvát párharc győztesével játszanak majd.

Read More

Post Comment