Search by category:
Egyéb kategória

Újraindul a tesztelés és az oltás a koronavírus ellen Galántán

Galánta |

Ismét végeznek koronavírus-tesztelést a pozsonyi úti tesztelőhelyen Galántán. A Covid-19 elleni védőoltást jövő héttől lehet igényelni.

Újra megnyílt Galántán a pozsonyi úti rendelő, ahol a lakosok koronavírus-tesztelését végzik. Minden kedden és pénteken 14 és 20 óra között lehet igényelni az antigén- és PCR-teszteket. Az utóbbi 35 euró és egy nappal előtte szükséges regisztrálni, az antigéntesztért 10 eurót kell fizetni és nincs szükség előzetes bejelentésre. A Firemedical Polgári Társulás felkészült a Covid-19 elleni oltásra is. Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása alapján jövő héttől kérhetik a lakosok a védőoltást, annak típusát még nem tette közzé a szaktárca.

„Az evangélikus templom melletti épületben a felnőttek és a gyerekek is megkaphatják a vakcinát. Úgy tervezzük, hogy előzetes regisztráció nélkül végezzük majd az oltást, de az igények alapján ez változhat. Ha ugyanis felbontunk egy csomag oltóanyagot, hat személyt be kell oltanunk, hogy ne vesszen kárba az oltóanyag” – mondta el lapunknak Császár Erzsébet, az oltóprogramban résztvevő helyi körzeti orvos.

Read More

Post Comment