Search by category:
Egyéb kategória

Érsekújvárban, Vágsellyén és Léván is versenybe száll a jelenlegi polgármester

Érsekújvár/Vágsellye/Léva |

Mindhárom járási székhelyen ismét megmérettetik magukat a jelenlegi polgármesterek. A polgármester-jelöltek hivatalos listáját még nem tették közzé, de ma már bizonyos, hogy Klein Ottokár, Érsekújvár, Ján Krtík, Léva és Jozef Belický, Vágsellye polgármestere is indul a választásokon. Bernáth Petronella érsekújvári városházi szóvivő tájékoztatása szerint a községi önkormányzatok megválasztására vonatkozó törvény értelmében, a helyi választási bizottság a jelölteket legkésőbb 45 nappal a választások napja előtt, szeptember 14-én hozza hivatalosan nyilvánosságra, ezért adataink még nem hivatalosak. 

Képviselők a polgármesteri posztért

Érsekújvárban a helyhatósági választáson 2018-ban még három ellenjelöltje volt Klein Ottokár független polgármesternek, aki Pischinger Gejzát váltotta ezen a poszton. A tenoristaként is ismert Klein Ottokár, aki egyúttal megyei képviselő, egyelőre hivatalosan meg nem erősített információnk szerint ismét indul a megmérettetésen. Győzelmével megkezdené harmadik választási ciklusát. Ellenlábasa lesz Peter Podbehlý, aki jelenleg független képviselő a testületben és függetlenként mérettetné meg magát, indulását a Jobb Érsekújvárért platform támogatja. Több hónappal ezelőtt, elsőként jelentette be indulását Eva Polerecká jogász, aki szintén tagja a jelenlegi képviselő-testületnek, ahol a Híd színeiben képviseli a lakosok érdekeit, de polgármesterként független jelöltként vesz részt a megmérettetésben.

Léván több jelölt is van

Befejeződik Ján Krtík első választási ciklusa Léván, aki Štefan Mišák polgármestert váltotta a poszton, aki négy választási időszakban, azaz tizenhat éven át állt a város élén. Léván a jelenlegi polgármesternek Ján Krtíknak, aki függetlenként áll a poszton, értesüléseink szerint összesen 5 ellenfele lesz. Ervín Szalma képviselő, aki függetlenként indul, Petra Števková képviselő, aki a Tým kraj Nitra (Nyitra megye csapata) támogatását élvezi és egy alkalommal már megmérette magát, továbbá Igor Éder, a Hlas színeiben, aki jelenleg a képviselő-testület tagja. Eva Hajdamárová az OĽaNO színeiben, Igor Kúdela független jelöltként száll be a ringbe.

Másodszori nekifutásra

Befejeződik Jozef Belický első választási ciklusa is Vágsellyén, aki Martin Alföldit váltotta ezen a poszton. Két választási időszakkal ezelőtt még nem sikerült az ellenlábasa felett győznie, ami végül enyhe fölénnyel 2018-ban már sikerült neki. Értesüléseink szerint megméretteti magát Tomáš Mészáros jelenlegi képviselő és Anita Petkovová, a Vágsellyei Városi Hivatal alkalmazottja. Az utolsó pillanatig csaknem biztos volt, hogy harcba száll a polgármesteri székért Róbert Andráši városi és megyei képviselő, aki nem kis népszerűségnek örvend a jótékonysági gyűjtéseinek és segítő szándékának köszönhetően, végül Andráši egy szeptember eleji posztjában a közösségi oldalon kifejtette, hogy Anna Petkovovát támogatja a versenyben, aki csaknem három évtizede dolgozik a városházán.

Read More

Post Comment