Search by category:
Egyéb kategória

Hamran ismét felszólalt Fico kijelentései ellen

Pozsony |

Hamran István országos rendőrfőkapitány felszólította Robert Fico (Smer) korábbi miniszterelnököt, hogy kérjen bocsánatot azokért a kijelentésekért, amelyeket a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) nyomozóinak címzett. 

A rendőrfőkapitány felháborítónak tartja, hogy a Smer vezetője „állatoknak” nevezete a NAKA munkatársait.

„Mi, rendőrök hozzá vagyunk szokva az éles kritikához a politikusok részéről, de az, amit Robert Fico a tegnapi sajtótájékoztatóján mondott, az nem maradhat szó nélkül”

– szögezte le Hamran. Szerinte Ficónak azért is bocsánatot kellene kérnie, hogy azt a Dušan Kováčikot védte, akit a bíróság jogerősen elítélt korrupció miatt, és aki ma egy újabb ügy miatt ül bíróság előtt.

Dušan Kováčik egykori speciális ügyész ma újabb korrupciós ügy miatt áll a besztercebányai Speciális Büntetőbíróság elé.

A főtárgyalás 9:30-kor vette kezdetét. 

A vádirat szerint a volt ügyész 50 ezer euró kenőpénzt fogadott el Peter Koščtól azért, hogy akadályozza a vádemelést két, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) által vizsgált büntetőügyben.

Košč szökésben van, Kováčik tagadja a bűnösségét.

Dušan Kováčikot májusban egy másik korrupciós ügy miatt nyolc év szabadságvesztésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság. Az ítélet szerint 50 ezer euró kenőpénzt vett át azért, mert közbenjárt a Takáč-banda főnökének tartott Ľubomír Kudlička vizsgálati fogságának megszüntetéséért, emellett információkat szolgáltatott ki vizsgálati iratokból.

(Denník N)

Read More

Post Comment