Search by category:
Egyéb kategória

A panelházakban lakók fizethetik a legtöbbet a fűtésért

Az energiaválság közeledtével senki sem kerülheti el a drága fűtési számlákát, és ez halmozottan igaz a panelházakban élőkre.

A panelházak lakói sokkal rosszabb helyzetbe kerülhetnek, mint a családi házakban élők. Miközben utóbbiak részére a gazdasági minisztérium kompenzációs mechanizmust dolgozott ki, az előbbiek esetében még nem álltak elő hasonló tervezettel.

Szlovákiában több mint 761 ezer lakás van, amelyekben távfűtés üzemel, és nem részesül semmilyen támogatásban sem. Jelenleg nem tudják, pontosan mit várjanak a következő fűtési szezontól számlaügyben.

Ezeknél a lakásoknál a havi fűtésszámla akár a mostani 2,4-szerese is lehet, vagyis 140 százalékos áremelkedés várható – közölte a Szlovákiai Távhőszolgáltatók Szövetsége (SZVT) igazgatótanácsának elnöke, Stanislav Janiš.

Janiš szerint az árak városonként eltérőek lesznek. A gazdasági tárca mindeközben kiadott egy közleményt, melyben azt írták, az új javaslatokat már tárgyalja a kormány, és hamarosan megoldást találhatnak a problémára.

(noviny.sk)

Read More

Post Comment

Generated by Feedzy