Search by category:
Egyéb kategória

Újra megjelenik az Év Gyerekkönyve-díjas magyar meseregény

Közösségi finanszírozás által kerül újrakiadásra Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros.

Az egyesek által „magyar Tim Burton“-ként emlegetett Lakatos István első regénye 2011-ben jelent meg Dobozváros címmel, amely a megjelenést követő évben díjat is kapott. Most, 10 év után újra lehetőségünk van a kiadvány megszerzésére – ami nagy szó, tekintve, hogy a múltban az antikváriumokat kellett fürkészni, hogy találjunk egy példányt (amelyért igencsak a zsebünk mélyére kellett nyúlni).

Lakatos István a Brancs nevű weboldalon indította el az újrakiadás projektjét, a célösszeg hamar össze is gyűlt, a cikk írásakor 134% -on áll a gyűjtés, egyszóval az újrakiadás már tényként kezelhető. Amennyiben valaki nem elégszik meg az újrakiadott, képregénnyel kiegészített kötettel, lehetősége van védőborítós támogatói változatot is vásárolni.

De miről is szól a könyv? Hiszen a megjelenés óta eltelt 11 év, sokan még csak nem is hallottak róla.

Egy szép napon becsönget Zalánékhoz egy torzonborz, hóbortos öregember, és közli a fiúval, hogy a szülei valójában nem a szülei: gumimásolatok, ugyanis a valódikat elrabolták, és a rejtélyes Dobozvárosba vitték. Az öreg, akit Széklábnak hívnak, magával viszi Zalán síneken guruló, saját kerttel és sziklával ellátott házába, hogy segítsen megmenteni a szüleit. Útközben tavat szerelnek, befogadják a szőrös, víziszonyos vizimanót, Kolompócot, hagymás babot főznek, végül Zalánnak sikerül beszöknie Dobozvárosba – és csak ott kezdődnek az igazi kalandok.

A projektet támogatni, illetve a könyvet előrendelni IDE KATTINTVA tudod.

Read More

Post Comment