Search by category:
Egyéb kategória

Öt szlovákiai magyar együttest díjaztak a „HashtagKN” koncertsorozat mezőnyéből

Komárom |

A zenekarok ingyenes fellépési vagy stúdiófelvételi lehetőséget, ill. hangszervásárlási utalványt kaptak.

Ahogy arról az Új Szó is többször beszámolt, az idei nyár elején új kezdeményezéssel jelentkezett a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ (VMK). Az intézmény sajtóközleménye emlékeztet, a HashtagKN elnevezésű koncertsorozattal dél-szlovákiai zenekaroknak biztosítottak fellépési lehetőséget Komárom központjában, a Klapka téren. Ezzel a fiatal, dinamikus zenészeknek szerettek volna teret adni a Covid által okozott korlátozások végeztével. A VMK díjmentesen biztosította mindehhez a műszaki hátteret, a szervezést és a marketinget, így támogatva a zenei kezdeményezések kibontakozását, valamint a zenekarok találkozását a közönséggel.

Kis híján egy tucat zenekar használta ki a felkínált lehetőséget. Az első évad koncertjeit a VMK munkatársaiból – Lakatos Róbert, Domonkos Pál, Hanusz Zoltán és Varga Attila – álló szakmai bizottság bírálta el. Munkájukat egy külsős tag, Emmer Péter zenész-zenepedagógus segítette. Elsődlegesen azokat a zenekarokat jutalmazták, amelyek saját dalokkal, önálló repertoárral léptek fel Komárom szívében.

A The Butchers különdíjban részesült, a zenekar fellépési lehetőséget kapott a Harmónia Szlovákiai Magyar Zenei Díj október 15-i gálaestjén. Az Arizóna és az Entrópia a VMK színpadán adhat koncertet. A Szuperzöld egy saját dalt vehet fel profi stúdiókörülmények között. Végül pedig a Pusztaszer 500 euró értékű hangszervásárlási utalvány kapott a Komárom önkormányzat jóvoltából.

Read More

Post Comment

Generated by Feedzy