Search by category:
Egyéb kategória

Sulík: Nem kötnek bennünket semmilyen megállapodások

Az Sas parlamenti képviselőit nem kötik semmilyen megállapodások, a szavazásokkor aszerint fognak eljárni, hogy a javaslat összhangban van-e a pártunk programjával, illetve hasznos-e vagy sem az ország számára – jelentette ki Richard Sulík pártelnök keddi sajtótájékoztatóján.

„Megállapodásra törekedtünk, de azt Igor Matovič (OĽaNO) keresztülhúzta, holott ott sem volt a megbeszélésen” – tette hozzá Sulík. Az SaS pénteken (szeptember 16.) tárgyalt a kormánypártokkal. Sulík elmondása szerint ismertették elképzeléseiket, és azt javasolták, a kormánypártok is nevezzék meg, a parlamenti ülés mely programpontjai a legfontosabbak számukra, és megvitatják azokat. Sulík visszautasította azt az állítást, hogy az SaS ultimátumot adott: előbb az általa javasolt pontokat szavazzák meg, és a folytatásról azután beszéljenek. „Nincs semmilyen megállapodás, mindig az SaS programjával összhangban fogunk szavazni” – tette hozzá.

Az SaS elnöke elmondta, az ülés programján vannak olyan pontok, amelyeket tudnának támogatni, és olyanok is, melyek láttán „csak fogják a fejüket”. Azonban egyes módosító javaslataik kormánypárti támogatásáért cserébe hajlandók a megegyezésre.

Sulík szerint az ülés programjára vonatkozó módosító javaslatokból kiderült, hogy a volt koalíciós partnereik nem igazán akarnak az SaS-szel megegyezni. Rámutatott, hogy Boris Kollár (Sme rodina) házelnök a Smer kérésére az ülés elejére sorolta be az előrehozott választással kapcsolatos alkotmánymódosító javaslatot. „Tudomásul vesszük, és ennek megfelelően rendezkedünk be” – tette hozzá Sulík.

Read More

Post Comment

Generated by Feedzy