Search by category:
Egyéb kategória

A Sme rodina és az OĽaNO egy képviselője is bojkottálta a 363-as paragrafus módosítását

A parlamenti képviselők szerdán nem szavazták meg az OĽaNO által beterjesztett, a 363-as paragrafus módosítását célzó javaslatát, amely lehetővé tette volna a vonatkozó cikkely főügyész általi használatának korlátozását.

A javaslat második olvasatba kerülése egy szavazaton múlott: a jelenlévő 144 képviselő közül 72-en támogatták, 71-en ellenezték. Egy képviselő tartózkodott. 

A Smer, a Hlas, a Sme rodina képviselői, valamint néhány független képviselő nem támogatta a módosító javaslatot. Az OĽaNO egy képviselője, Igor Hus nem szavazott. Az ő támogató szavazatával az indítvány második olvasatba került volna.

A Büntető Törvénykönyv 363-as paragrafusának módosítását az OĽaNO javasolja a jogállamba vetett bizalom erősítése jegyében. A párt két képviselője, Milan Vetrák és Lukáš Kyselica terjesztette elő a módosítást, amely alapján csak a legsúlyosabb ügyekben és a legnagyobb hibáknál lehetne alkalmazni ezt a jogorvoslatot.

Nem vonatkozna például a büntetőeljárás megindításának felülvizsgálására. Az előterjesztők úgy vélik, a koalíciós partnerekkel való egyeztetés alapján a módosítási javaslat második olvasatba kerülhet a parlamentben, utána pedig széles körű vitát javasolnak róla.

Read More

Post Comment

Generated by Feedzy