Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: Putyin bejelentése igazolja, hogy Oroszország nem a békére törekszik

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai bejelentése ismételten igazolta, hogy Oroszország nem a békére törekszik, hanem maga fenyegeti azt – jelentette ki Zuzana Čaputová szlovák államfő, aki az ENSZ közgyűlésén vesz részt New Yorkban – tájékoztatott Martin Strižinec, az elnök szóvivője.

„(Putyin) bejelentésének nincs semmi köze a békére való törekvéshez, ellenkezőleg, fokozza az Ukrajna elleni orosz inváziót” – hangsúlyozta Čaputová.

Az államfő elítélte Oroszország igyekezetét a határok megváltoztatására. „A népszavazásnak a nép akaratát kell kifejeznie – nem pedig a megszállók szándékait igazolni” – tette hozzá az államfő.

Az ukrajnai oroszbarát, szakadár köztársaság donyecki és luhanszki, Moszkva által kinevezett vezetői, valamint a délebbi, oroszok által megszállt területek vezetői kedden jelentették be, hogy szeptember 23-a és 27-e között népszavazást tartanak az Oroszországhoz való csatlakozásról.

Putyin orosz elnök szerdán reggel részleges mobilizációt rendelt el, a népszavazások lebonyolítása előtt mintegy 300 ezer tartalékost mozgósítanak. Emellett Putyin azt is hangsúlyozta, hogy Oroszország atomhatalom, és területének megvédése érdekében „kész minden rendelkezésére álló eszközt bevetni”.

Read More

Post Comment

Generated by Feedzy