Search by category:
Egyéb kategória

Ján Horecký lehet az új oktatási miniszter

A kormány Ján Horecký személyét javasolja az oktatási minisztérium vezetésére – számolt be az Aktuality. A hírt a Denník N is forrása is megerősítette.

Horecký szerda estig külföldön tartózkodik. Egyelőre nincs információ arról, hogy Zuzana Čaputová államfő, kinevezi-e az új jelöltet.

Horecký a katolikus iskolák szövetkezetének volt elnöke, korábban több fővárosi iskola igazgatója volt. Jelenleg a Felix magániskola menedzsere.

(Denník N)

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök hétfőn délután új jelöltet ajánlott Zuzana Čaputová köztársasági elnöknek az oktatási miniszteri posztra – tájékoztatott Martin Strižinec, az elnök szóvivője.

„Az új oktatási miniszter kinevezésének időpontját még nem tűzték ki” – mondta Strižinec. Ľubica Janíková, a miniszterelnök szóvivője kedden a TASR-nek megerősítette, hogy az oktatási tárca élére jelölt személy nevét átadta a miniszterelnök az államfőnek. Az egyelőre nem közölték, ki lép Branislav Gröhling (SaS) helyébe.

Mióta az SaS kilépett a kormányból, betöltetlen az oktatási miniszteri poszt. Ideiglenesen a miniszterelnök irányítja a tárcát.

Read More

Post Comment