Search by category:
Egyéb kategória

Naď: 200 millió dollárt kapott az USA-tól Szlovákia amerikai hadianyag vásárlására

A szerdai kormányülés után Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter bejelentette, egészen pontosan 205,8 millió dolláros juttatást folyósít Szlovákiának az Egyesült Államok.

Az összeget amerikai katonai felszerelések vásárlására fordíthatja a védelmi tárca.

Óriási hírről van szó, a pénz ugyanis adományként érkezik. Ez az eredménye annak, hogy felelősségteljes szövetségesek vagyunk

– mondta Naď.

A védelmi miniszter hozzátette, a pénzügyi támogatást valószínűleg négykerekű katonai járművek és drónok beszerzésére fordítják majd. Egyetlen feltétel, hogy ezeknek ugyanolyan gyártmányú szerkezeteknek kell lenniük, mint amilyeneket az amerikai hadsereg alkalmaz.

Ezenfelül Szlovákia további 5,8 millió dollárt használhat fel az Ukrajnával közös határ megerősítésére. Naď szerint a Szlovákiának nyújtandó pénzügyi hozzájárulást már jóváhagyta az amerikai kongresszus.

Naď közölte, az Egyesült Államok több mint egymilliárd dollárt osztott szét 18 szövetségese között. A pénz a külföldi katonai finanszírozási (Foreign Military Financing, FMF) alapból származik, amely a fegyveres erők felszerelésének korszerűsítésére szolgál.

Read More

Post Comment