Search by category:
Egyéb kategória

Heger arra kéri az embereket, ne higgyenek az álhíreknek

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő arra kéri az embereket, hogy a jelenlegi nehéz időkben legyenek körültekintőek, és ellenőrizzék le az interneten olvasott információkat. A miniszterelnök ezt azután jelentette ki, hogy látogatást tett a felsővízközi (Svidník) járásbeli ladomérvágásai (Ladomirová) temetőben, ahová orosz és osztrák-magyar katonák vannak eltemetve.

„Nagyon fontos, hogy odafigyeljük arra, milyen információkkal állunk szemben, és hogy le is ellenőrizzük azt” – mondta Heger, emlékeztetve arra, hogy az emberek álhírekbe vetett bizalmát tekintve Szlovákia az európai rangsor élén áll.

„Ez egy olyan dolog, ami ezekben a nehéz időkben gyűlöletet kelt, és amit nem szeretnénk, ha a lakosság körében terjedne” – fűzte hozzá Heger, majd felszólította a polgárokat, mindig ellenőrizzék le az interneten olvasottak és látottak hitelességét.

Heger fontosnak tartja, hogy azokat a temetőket, ahová az elesett katonákat temették, a történelmi fejleményeknek megfelelően kezeljék. „Örülök, hogy a polgármester úr történészekkel kommunikál, akik azt kutatják, hogyan nézhetett ki a temető az eredeti formájában, hogy ne csak ezt, hanem több másikat is visszaállítsunk az eredeti formájába, éppen az elesett katonák iránti tiszteletből” – magyarázta a kormányfő.

A helység polgármestere, Ladomirová Vladislav Cuper cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint a temetőt megsemmisítették. Az erről szóló dezinformációkat követően a polgármestert fenyegetések érték. Elmondta, az állammal és történészekkel együttműködve szeretnék a temetőt az eredeti állapotába visszaállítani.

Az orosz nagykövetség szeptember közepén azt állította, hogy a ladomérvágásai (Ladomirová) temetőben a sírokat a földdel tették egyenlővé. A polgármester ekkor cáfolta ezt az információt, és kijelentette, a sírok a helyükön maradtak. A rendőrség álhírnek nevezte Oroszország állításait.

Read More

Post Comment