Search by category:
Egyéb kategória

Demonstráló diákok és tanárok lezárták a budapesti Margit hidat

Demonstráló tanárok és diákok zárták le a Margit hidat a pesti hídfőnél szerda délután.

A hídlezárás előtt a demonstrálók a Jászai Mari tér környékén gyülekeztek, majd először az autósforgalom, később a villamosok elől is lezárták a Margit hidat mindkét irányba.

Perlaki-Borsos Noel végzős gimnazista arról beszélt, hogy elvették a jövőjüket, majd arra biztatta hallgatóságát, ne csak panaszkodjanak, hanem vegyék vissza a „jövőt és a reményt együtt”.

A tömeg többek között azt skandálta, hogy tanár nélkül nincs jövő. A demonstrálók egyebek mellett „Kiállunk a tanárainkért!” molinót feszítettek ki. A tömegben „Azért a víz az úr”, „Nincs tanár, nincs jövő”, „Kapitány, kapitányom” és „Megbuktatok!” feliratú transzparenseket tartottak fel, nemzeti lobogót, PDSZ-zászlót, székely és roma zászlót lengettek.

A pesti hídfő déli oldalára „Ki fog holnap tanítani?” feliratú molinót helyeztek el.

Szerdán, a pedagógusok világnapján országos sztrájkot hirdetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Magyarországon

A mai napra országos sztrájkot, élőláncos demonstrációt, flashmobot, délután hídfoglalást és este koncerttel egybekötött tüntetést szerveztek a Kossuth térre – írja a Telex.

Budapest mellett sok vidéki városban, például Szegeden, Veszprémben, Pécsett, Győrben, Sopronban és Budakalászon is munkabeszüntetéssel tiltakoznak a tanárok a közoktatás problémái ellen.

A tanárok magasabb béreket, a munkaterheik csökkentését és a sztrájktörvény visszaállítását követelik.

A részvétel megközelítheti a tavaszi országos sztrájkot, amelyen körülbelül 28 ezer pedagógus sztrájkolt. Várhatóan több tanár nem egész nap fog sztrájkolni, hanem a polgári engedetlenséget választja, és részt vesz más akciókban. 

(Telex)

Read More

Post Comment