Search by category:
Egyéb kategória

Heger: Ha Putyin elveszíti a befolyását Európában, a gázpiac megnyugszik

Ha Vlagyimir Putyin orosz elnök elveszíti a befolyását Európában, megszűnik a bizonytalanság, megnyugszik a gázpiac és csökkenni fog az ár – mondta Eduard Heger kormányfő az Európai Politikai Közösség (EPC) prágai (Praha) csúcstalálkozója után.

Heger úgy fogalmazott, Putyint csak a saját haszna érdekli. „Ugyanannyi bevételt akar lényegesen kevesebb teljesítésért” – mondta a miniszterelnök.

Heger közölte, hogy a csütörtöki EPC-ülésen még nem tárgyaltak részletesen a magas gázárakról. Ez várhatóan az Európai Tanács pénteki informális ülésén lesz téma.

A csütörtöki program keretében a miniszterelnök és Maia Sandu moldáv államfő elnökölt a Béke és biztonság az európai kontinensen című kerekasztal-beszélgetésen. A tárgyaláson kilenc állami tisztségviselő, köztük a házigazda, Petr Fiala cseh miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is részt vett.

Heger ezután kétoldalú megbeszélést folytatott Robert Golob szlovén miniszterelnökkel, Maia Sandu moldáv és Vjosa Osmani koszovói elnökkel.

Csütörtökön a prágai várban tartották meg az Európai Politikai Közösség (EPC) Emmanuel Macron francia elnök által kezdeményezett első csúcstalálkozóját. 43 európai ország vezetői találkoztak a prágai várban, hogy megvitassák a békével, a biztonsággal, az energiával, az éghajlatváltozással és a gazdasággal kapcsolatos kérdéseket. Az EPC ülését követően, pénteken tartják meg az Európai Unió informális csúcstalálkozóját.

Read More

Post Comment