Search by category:
Egyéb kategória

Chylo: A bíróság döntése nincs hatással a pozsonyi gázoló elleni eljárásra

Nincs hatással a nyomozás lefolytatására az, hogy a bíróság nem rendelte el a pozsonyi gázolás elkövetőjének vizsgálati fogságba helyezését – jelentette ki pénteken Juraj Chylo, a Pozsonyi Kerületi Ügyészség ügyésze.

„A bíróság döntése semmilyen módon nem befolyásolja a Dušan Dědeček elleni büntetőeljárás menetét, a bíróság nem állította le az eljárást és nem mentette fel a gyanúsítottat” – hangsúlyozta az ügyész. Hozzátette, a nyomozás jelenlegi szakaszában a bíróságnak nem is áll módjában dönteni arról, hogy megalapozott-e a gyanúsított elleni eljárás.

Megismételte, hogy jogállamban tiszteletben kell tartani a bíróság döntését, akkor is, ha azzal nem ért egyet a nyilvánosság. Az ügyészség panasszal élt a döntés miatt. „Kitartunk amellett, hogy helyezzék előzetes letartóztatásba a gyanúsítottat” – jelentette ki Chylo.

Csütörtökön este a Pozsony I. Járásbíróság előkészítő eljárást vezető bírója nem rendelte el az ittasan öt halálos áldozatot követelő balesetet okozó Dušan Dědečeket. Az ügyészség döntés ellen emelt panaszáról október 14-én dönt a Pozsonyi Kerületi Bíróság. Dědeček ellen általános veszélyeztetés miatt folyik büntetőeljárás, ha bűnösnek találják, 20-tól 25 évig terjedő szabadságvesztésre vagy akár életfogytiglani büntetésre is ítélheti a bíróság.

Read More

Post Comment