Search by category:
Egyéb kategória

VIDEÓ: Robbanás rázta meg a Krímet Oroszországgal összekötő hidat

Hatalmas robbanás rázta meg a Krímet és Oroszországot összekötő Kercsi-szorosi hidat, amely nem csupán a 2014-es annexió gyűlölt szimbóluma, de a a vasúti közlekedés szempontjából is kulcsfontosságú: a híd ugyanis a Krímben és a megszállt dél-ukrajnai területeken állomásozó orosz erők fontos ellátási útvonala – írja a 24.hu.

A hídról készült felvételeken látszik, hogy a hídon közlekedő vonatból legalább két vasúti kocsi hevesen lángol, amelyet hatalmas fekete füstoszlop kísér.

Very clear view of the vehicle portion of the bridge that collapsed and the railway portion on fire. pic.twitter.com/fYsLJuHRcE— Rob Lee (@RALee85) October 8, 2022

A robbanás, amelyet a szemtanúk szerint kilométerekről is hallani lehetett, szombat reggel 6 óra körül történt, miközben egy vonat haladt át a hídon. Egyelőre nem világos, mi okozta a robbanást.

Video of the fire on the railroad portion of the Crimean Bridge. https://t.co/N8tzlrtv0j pic.twitter.com/CwroM2ScUf— Rob Lee (@RALee85) October 8, 2022

A Krími hídra mért csapás komoly harcászati siker lehet. Amennyiben az ukránoknak sikerül használhatatlanná tenni a hidat, elvágják a félszigetet Oroszországtól, ugyanis ez a legfontosabb szárazföldi összekötő-útvonala, és egyúttal jelentősen megnehezítik a déli fronton harcoló orosz katonák utánpótlását.

(24.hu)

Read More

Post Comment