Search by category:
Egyéb kategória

Szombaton adják át a Harmónia díjat

Komárom |

Tizedik alkalommal adják át a Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díjat, a komáromi gálán neves előadók is fellépnek, köztük Vadkerti Imre és a Magna Cum Laude frontembere, Mező Misi.

Mostanra némiképp változott a koncepció: megszűntek a kategóriák és minden évben egy ember kaphatja csak meg az elismerést. Az idei három jelölt Kristóf Réka operaénekes, Rácz Csaba csellóművész és az Estendøn zenekar. Egy életműdíj is átadásra kerül – ennek idei birtokosa Józsa Mónika, karnagy-zenepedagógus lesz. Az ünnepélyes díjátadó gálát korábban minden évben más helyszínen rendezték meg, a kuratórium azonban 2019-ben úgy döntött, hogy ezentúl a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ lesz a rendezvény állandó házigazdája és társszervezője.

Csak az utolsó pillanatban derül ki, melyik jelölt kapja a Harmónia díjat, de már a fellépők miatt is érdemes ellátogatni az október 15-én 19 órakor kezdődő gálára. Színpadra lép a tavalyi győztes, Derzsi György előadóművész, Becse Szabó Ilona és a Beliczay Trió, a stoner rockot játszó somorjai The Butchers, Mező Misi, Vadkerti Imre és zenekara, Jozef Horváth és Lakatos Róbert.

A Harmónia díj a szlovákiai magyar zenei élet egyetlen szakmai elismerése, amelyet melyet minden évben az a kiváló zenész vehet át, akit arra a kuratórium a leginkább méltónak tart. Annak idején Lábszky Olivér zenész és Dobosi Róbert művelődésszervező ötlete nyomán alapították, a Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesületével közösen. Hogy a díj szakmai berkekben minél nagyobb erkölcsi támogatásban részesüljön, a szervezőbizottságot az alapító tagok kibővítették a Csemadok Művelődési Intézetével és a Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társaságával.

Read More

Post Comment