Search by category:
Egyéb kategória

Extrémista nézeteket vallott a 19 éves pozsonyi lövöldöző

A tettes a pozsonyi Tepláreň nevű bárnál lövöldözött. Két férfi életét vesztette, egy nő kórházba került.

A fiatal az információk szerint egy kiáltványt közölt a közösségi oldalán, amelyben az LMBTQ és a zsidó közösséget támadta, és elengedhetetlennek tartotta a „fehér rasszért való harcot”. Szerdán be is jelentette, hogy „operációját” valóban végrehajtja. Magáról szlovák fiúként írt, aki 2003-ban született.

Nem sokkal a lövöldözés után arról számolt be az oldalán, hogy nem bánja a tettét, és jól érzi magát. Egyes kommentekre is reagált.

A fiatal áldozatai 30 év alatti férfiak voltak. Tette után elmenekült, jelenleg a NAKA keresi. A szemtanúk a helyszínen tíznél több lövést hallottak. 

Tüzet nyitott egy férfi szerda este 7 órakor Pozsony belvárosában, a Zámocká utcában. Az elkövető még szökésben van.

A SME hírportál értesülései szerint a lövöldözésben két ember vesztette életét. Az elkövető jelenleg szökésben van, a rendőrség még keresi.

A lövések a Tepláreň nevű LMBTQ-bárban dördültek el, az ott dolgozó egyik pincérnő is megsérült, ezért kórházba szállították, de már nincs életveszélyben.

A környéken razzia van folyamatban, a rendőrség lezárta az utcákat, és még helikoptereiket is készenlétbe állították egy esetleges bevetésre.

Az elhunytak számát a Mentőszolgálat műveleti központjának (OS ZZS) szóvivője, Alena Krčová is megerősítette a TASR hírügynökségnek. Mindkét áldozat 30 év alatti férfi volt.

A Zámocká utca egyik lakója elmondta, legalább hét lövést hallott az ominózus időpontban. Az elkövető állítólag egy 18 és 25 év közötti férfi, aki fekete kabátot, fehér tornacipőt és kék farmert viselt.

(sme, tasr)

(Refresher, dennikn, sme)

Read More

Post Comment