Search by category:
Egyéb kategória

Homofób terror

Az október 12-én történt gyűlölet-bűncselekmény nem más, mint terrortámadás. Egyben az elmúlt évek egyre extrémebb, gyűlöletgerjesztő politikai retorikájának természetes eredménye.

Nem csodálkozom, hogy megtörtént ez a terrortámadás. Nem csodálkozom, hogy egy ilyen utálattal teli klímában, mint ami az elmúlt évtizedben kialakult a hazai és külpolitikában, egy 19 éves fiatalember kegyelem nélkül lemészárolja két embertársát csak azért, mert más a szexuális irányultságuk. És nem csodálkoznék, ha ezek után történne még ilyen.

Hogy miért nem csodálkozom? Mert populista politikusok, opportunista karrieristák, kétszínű, magukat keresztény-konzervatívnak valló maffiózók, magukat elegáns öltönyökkel álcázó neonácik és álszent bigott keresztény fasiszták évek óta szítják büntetlenül az utálatot a menekültek, a nemzeti kisebbségek, valamint a genderfluid és más szexuális orientációjú emberek ellen. Büntetlenül. Álcázzák magukat, hogy ők nem utálják a melegeket, csak az „LMBTQ-ideológia” – bármi legyen is ez – ellen lépnek fel. Ők csak a gyerekeket, a családokat akarják megvédeni. Ők nem utálják a homoszexuálisokat, csak ne mutatkozzanak a nyilvánosság előtt! Ne legyen Pride! Ők toleránsak, nem utálják őket, csak ki akarják radírozni őket a történelemkönyvekből, a közmédiából, az irodalomkönyvekből. Nem homofóbok ők, á, dehogy. De ne már hogy házasodni akarnak az azonos nemű szerelmesek! A házasság az csak egy férfi és egy nő között lehet. Hogy micsoda?! Gyereket akarnak nevelni? Mindennek megvan a határa! Hisz még homoszexualitásra fogják nevelni a gyerekeiket! És akkor ki fogja csinálni a fehér, keresztény és XY nemzetiségű utódokat, akik megmentik a népet?

Így érvelnek nyilvánosan ezek az emberek. És míg homoszexuálisnak születni kell – ez orvostudományilag bizonyított tény –, és nincs arra példa, hogy valakit homoszexuálissá nevelnek, addig az utálatot igenis bele lehet nevelni egy gyerekbe. Tökéletes példa erre a 19 éves pozsonyi terrorista. Az anya nő, az apa pedig egy szélsőjobboldali fasiszta. De a fia még überelte őt is. A kis terrorista hónapok óta aktívan osztott meg szélsőjobboldali tartalmat a Twitteren. Apjával ellentétben nem rajongott az oroszokért. De ennek oka? Mert mögöttük is a cionisták uralmát látta. A terrorista mindenért a zsidókat hibáztatta. Az „LMBTQ-ideológia” mögött is a zsidókat látta. A Twitter-bejegyzéseiből kiderült, hogy a nyugati fehér felsőbbrendű terroristák voltak a jelképei, és ezeknek a terroristáknak a tettei inspirálták őt is a merényletre (az effajta nyugati fertőt bezzeg nem kifogásolják a helyi konzervatívak). Még egy 65 oldalas manifesztumot is kiadott röviddel a támadás előtt. Tisztán leírta, mik motiválták őt arra, hogy hidegvérrel meggyilkoljon két embert. Ezt ne felejtsük el, amikor a Smer-SD (ami csak névben szociáldemokrata, ne hagyjuk magunkat félrevezetni) és a hasonló, extrémjobboldali nézeteket valló pártok és politikusok arról lamentálnak, hogy még nem lehet tudni, mi is volt a merénylet indítója.

A merénylő a merénylet napján is posztolt. Bejelentette, hogy eltökélte magát, és cselekedni fog.

A merénylet után is posztolt, gúnyolódott, írta, hogy nem bánt meg semmit.

Hogy juthatott el ez az egész idáig?

A Twitter, mint sok más közösségi média, ebben az esetben is kudarcot vallott. Már megszokott dolog, hogy a szélsőjobboldali tartalmakat nem tiltják le oldalaikon.

A terrorista szülei is kudarcot vallottak, mert túl büszkék voltak ahhoz, hogy hallgassanak a tanárok tanácsára, és gyermeküket nem küldték el pszichológushoz, hogy lelki sérelmeit gyógyítsák. Az évtizedek óta elhanyagolt oktatási rendszer is hozzájárult ehhez, mert műveletlen, egydimenziós, gondolkodni nem tudó nemzedékeket generált.

Fico, Gyimesi, Matovič, Kollár, Záborská és társaik is tehetnek erről, mert politikai fegyvert csináltak a homofóbiából, és kihasználták a választók műveletlenségét.

Nem tolerálhatjuk a fasisztákat tovább. Felelősségre kell őket vonni szavaikért, amelyek ilyen tettekhez vezetnek.

Read More

Post Comment